Sevinç Karataş/ İz Gazete- 5 Temmuz Cuma günü Karşıyaka Belediyesi Tüm Bel-Sen İzmir 2 No'lu Şube İş Yeri Temsilcisi Selçuk Birdi, borçları nedeniyle intihar etmişti. Tüm bel sen izmir 2 nolu şube, Selçuk Birdi'yi anmak için Karşıyaka Belediyesi önünde bir anma töreni düzenledi. Anma törenine Devrimci İşçi Sendikası İzmir Şubesi (Disk), Tüm Bel-Sen İzmir Şubeleri ve Belediye çalışanları da katılım sağladı.

Anma töreninde konuşma yapan Tüm Bel-Sen 2 no’lu Şube Başkanı Nihat Filiz, “Selçuk arkadaşımız güler yüzlü bir insandı. O güler yüzünün derininde sakladığı acılarını gizlemiş ve bir kağıt parçasını arkasında bırakarak gitmiştir” şeklinde ifade ederken Tüm Bel-Sen 2 no’lu Şube Yöneticisi Fırat Belen ise, “Selçuk, Kaşıyaka’nın vermiş olduğu mücadelenin kıvılcımını çakan insanlardan biriydi” dedi. 

Güler yüzün derininde saklanan acı

Ülkede yaşanan ekonomik krizin insanları yaşamdan kopardığını söyleyen Filiz, “Bazı anlar vardır ki kelimeler kifayetsiz kalır. Böyle anlardan bir tanesini yaşıyoruz. Karşıyaka Tüm Bel-Sen Tesilcimiz Selçuk Birdi’yi kaybettik. Çok derin bir ekonomik kriz yaşıyoruz. Bu ekonomik kriz, aileleri dağıtıyor ve insanları yaşamdan koparıyor. İnsanlar doğar,yaşar ve ölür. Yaşamın ve doğanın diyalektiği zorunlu olarak bunları insanların önüne koyar. Ancak öyle bir ülkede yaşıyoruz ki maalesef hiçbir insanımız yaşamını doğal sürecin sonucunda kaybetmiyor. Selçuk arkadaşımız güler yüzlü bir insandı. O güler yüzünün derininde sakladığı acılarını gizlemiş ve bir kağıt parçasını arkasında bırakarak gitmiştir. Binlerce arkadaşına, sevenlerine derin bir yara bırakarak gitti. Ülkemizde büyük bir ekonomik bunalım yaşanıyor, insanlar yoksullukta eşitleniyor. Öylesine bir siyasal iktidar var ki, açlık sınırında insanlara yaşamı reva görüyor. Biz bunları reddediyor, sendikal hak ve özgürlükler  mücadelemizde bunları dile getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Mücadele etmekten geri durmadı

Hayatını kaybeden Selçuk Birgi’nin mücadele etmekten hiç vazgeçmediğini vurgulayan Belen ise, “ Şimdiye kadar bu alanda onlarca kez bir araya geldik. Yıllardır burası Karşıyaka emekçilerinin hak alma sembolü haline gelmiş bir alandır. En acı buluşmamız bugün oluyor. Selçuk, emek mücadelesine koşulsuz şartsız bağlanmıştı. Bundan 4-5 yıl önce Selçuk’la tanışmıştık. İş yeri delege seçimlerimizi burada yaparken, kendiliğinden bunu görev edinmiş. O sırada bizlerle ilgili her türlü karalamaya rağmen gelip bizden iş yeri temsilcimiz olmak istediğini söyledi. Selçuk, Kaşıyaka’nın vermiş olduğu mücadelenin kıvılcımını çakan insanlardan biriydi. Yorulup, kızdığı zamanlar olmuştu ancak mücadele etmekten hiç geri durmadı. Son anına kadar bu mücadeleyi kararlılıkla yürütürken, yaşadığı tüm sorunlara rağmen günlük yaşamında en moralli olduğu zaman burada verdiği sendikal mücadeleydi” diye konuştu.

Ailesi için kampanya başlatılacak

Belen, “Kimse bu ölümü, sıradan bir ölüm diye tarif edemez. Bizler bu tür sıkıntıların yaşanabileceğini biliyorduk ve ifade ediyorduk. Bir gün önce de ESHOT’tan başka bir arkadaşımızın intihar haberi geldi. Dolayısıyla böyle bir son, hiçbir insan için olmasın istiyoruz. İnsanları yoksullaştırmaya karşı mücadele ederek bu sorunları aşabileceğimizi biliyoruz. Şube genelinde Selçuk’un çocukları için bir kampanya başlatılacak. Önümüzdeki 1 ay içerisinde ailesi için yardım toplamaya başlayacağız” dedi.

Muhabir: Sevinç Karataş