31 Mart yerel seçimlerinin ardından gündeme gelen siyasette normalleşme süreci kapsamında, Erdoğan 18 yıl sonra CHP Genel Merkez’ine geldi. 2 Mayıs’ta CHP Lideri Özel’in AK Parti Genel Merkezi’ne yaptığı ziyaretin ardından bugün iade-i ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 16.00’da CHP Genel Merkez’e geldi. Özel, Erdoğan'ı makam aracından genel merkezin girişinde karşıladı.

Görüşmede, iki lideri AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ile CHP İstanbul Milletvekili ve eski büyükelçi Namık Tan, not tutmak için eşlik etti. 

Saat 17.30 itibarıyla son bulan görüşme 1 saat 3 dakika sürdü. İki lider görüşmenin ardından bir açıklama yapmadı. Özel, görüşmenin ardından Erdoğan’a kapıda bekleyen makam aracına kadar eşlik etti. İkili genel merkezin kapısının önünde ve Erdoğan'ın makam aracının önünde el sıkıştı. Erdoğan, basın mensuplarına el sallayarak aracına bindi. 

Görüşmede neler konuşuldu?

Özel'in makamında yapılan görüşmede; emekli maaşı ve asgari ücrete ara zam, kayyum atamaları, Gezi tutukluları, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi Sinan Ateş cinayeti, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanmaması, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması, belediyelerin borçları gibi konuların gündeme geldiği belirtiliyor.

Kaynak: Haber merkezi