Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesi siyaset gündemine damga vurdu. Konu ile ilgili bir yorum da eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan geldi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'e açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Eğer Erdoğan'ın talebi üzerine Sayın Akşener bu görüşmeyi yaptıysa, bu Erdoğan'ın gücüne teslim olmak demektir. İkincisi sayın Akşener, 'Ben görüşmeyi talep ettim, dolayısıyla bu talebimi de Sayın Erdoğan kabul etti' diyorsa bunun gerekçelerini Sayın Akşener kamuoyuna gerekçeleriyle açıklamalı" şeklinde konuştu.

Akşener'in partisini devre dışı bırakarak böyle bir görüşmeyi yapmasının etik olmadığını da belirten Kılıçdaroğlu, "İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu bile devre dışı bırakıldığı anlaşılıyor. Böyle bir görüşme yapılması en azından hem parti ahlakına uymaz hem de aykırıdır. Parti ahlakına uymaz çünkü uzun yıllar bir partinin genel başkanlığını yapmış birisinin partisini devre dışı bırakarak Erdoğan'la görüşmesi etik değildir" ifadelerini kullandı.

Akşener'in 6'lı masadan ayrılması konusu ile de açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Akşener'in 6'lı masadan hangi gerekçeyle ayrıldığını ve hangi gerekçeyle tekrar masaya döndüğünü bilmiyorum. Bunu bir gün kendisine sormak isterim" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi