YİĞİT SÜTCÜ - 20 yıl sonra parkelere dönen Göztepe Basketbol A Takımımız, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebedi istirahatgahı Anıtkabir'de ziyaret etti. Basketbol’da 2. Lig’de mücadele edecek sarı kırmızılıların hedefi, ilk sene şampiyon olup birinci lige yükselmek.

Lige göre kadro

Göztepe Basketbol A Takım İdari Menajeri Ali Benli, bu sezon için nasıl bir çalışma yapıldığını basına anlattı. Benli, lige göre bir planlama yapıldığının altını çizdi. Benli, ”İkinci lig çok fiziksel bir lig ve maalesef tamamı gençlerle dolu bir kadronun başarıya gitmesi mümkün değil. Yaptığımız planlama sonucunda daha önce TBL ve TB2L’de şampiyonlukları bulunan Burak Eşlik, Can Özcan, Umut Geçen ve Mustafa Erdoğan gibi tecrübeli oyuncuları kadromuza kattık.” ifadelerini kullandı.  

Tecrübe ve gençlik bir arada

Benli ”Daha sonra kadromuzu, TB2L’de önceki sezonlarda iyi performans göstermiş olan genç ve potansiyelli oyuncular olan Ali Umut Aydın, Baran Yurduşen, Can Urşan, Melih Doğan ve Haktan Yavaş ile güçlendirdik. Altyapımızdan İsmail Havan’ı kadromuza dahil ettik. Son olarak geçtiğimiz sezon BGL’de iyi performanslar gösteren Doğukan Orgun, Halil İbrahim Yılmaz, Deniz Savut ve U16’da oldukça başarılı bir performans gösteren Uğur Gül ile kadromuzu tamamladık. Kurduğumuz kadronun yaş ortalamasının 25 yaşın altında olması aynı zamanda bizim geleceğe de ümitle bakmamızı sağlıyor.” şeklinde konuştu.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ