Belediye Başkanı Mustafa Günay’ın eşi Nermin Günay’ın koordine ettiği, Kadın Belediye Meclis Üyeleri ve eşleri, İlçe Yönetiminin kadın üyeleri, CHP Kadın Kolları Başkanı Hülya Pilor ile bir grup kadın kolları üyesi, Çamlı’daki kadın üretici pazarında tezgah açan kadınlarla buluştu, tek tek sohbet etti, alış-veriş yaptı. Kadınların yaptığı reçel, el açması börek, gözleme ve yaprak sarması büyük ilgi gördü. Satışa sundukları Güzelbahçe’nin lezzetleri olan el emeği ürünlerini satın alan kadınlar, yaprak sarması ve gözleme siparişi de verdiler.Belediye Başkanı eşi Nermin Günay, üretici kadın pazarlarını desteklemek amacıyla dönüşümlü olarak Pazar ziyaretlerini sürdüreceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Üretici kadın pazarlarımıza topluca giderek, alış-veriş yapıyor, kadın üreticilerimizin sorunlarını dinliyoruz. İlk olarak Çamlı’daki pazarımızı ziyaret ettik. Daha sonra Yelki Yöresel Pazarı ve ardından Yaka Otantik Pazarı’nı ziyaret ederek kadınlarımızın emeklerini değerlendireceğiz. Amacımız, hem pazarlara bir canlılık kazandırmak, hem de üretici pazarlarımızın tanınırlığını artırmaktır. Pazar günleri Yaka ve Yelki Yöresel Pazarları, Cumartesi günleri Çamlı üretici kadın Pazarı’na Güzelbahçeli tüm kadınlarımızı bekliyoruz.”

Kadın üreticiler çok memnun

Üretici pazarının yöneticisi Fatma Ataay, el emeği ürünleri görünür kılmak için desteğe ihtiyaç duyduklarını belirterek, şöyle konuştu: “Bu ziyaretler üretici pazarımızın tanıtımında çok etkili oluyor. Evde ürettiğimiz ürünlerimizi getiriyoruz. Doğal ekşi mayalı ekmek, börek ve gözlemelerimiz çok meşhur. Ürünlerimizden tadanlar, hemen sipariş veriyor, telefonlarımızı alıyor. Belediye Başkanımızın eşine, kadın kolları ve meclis üyelerine böyle bir buluşmayı pazarımızda gerçekleştirdiği için çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız da bizden hiçbir zaman desteklerini esirgemedi. Bütün üreten kadınlarımızın yanında oluyor. Gerçekten de kadını her zaman ön planda gören bir belediyecilik anlayışını görüyorum. Tüm Güzelbahçelileri ürünlerimizi tanımaya ve tadına bakmaya davet ediyoruz."

Belediyenin kadın üreticileri desteklemesini beğeniyle karşılayan diğer üretici kadınlar da, "Sesimizin daha çok duyulması gerekiyor. Ürünlerimizin daha görünür olabilmesi için, pazarımızda buluşma etkinliklerinin daha sık yapılmasını istiyoruz” dediler.Günay, üreticilerin sorunlarını dinledikten sonra kadınların isteği üzerine, oklava ile gözleme hamuru açtı, üretici kadınlardan tam not aldı.

Organik ürünler satılıyor

Çamlı Kadın Üretici Pazarı’nda organik nohut, yumurta, zeytinyağı, zeytin, bal, reçel, kurabiyeler, yaprak sarması kaşarlı, otlu, gözleme, çeşitli ürünlerden yapılan sirkeler satılıyor.

Kaynak: Bülten