İzmir'in harika koyları ile ünlü Dikili ilçesinde şimdilerde bir çevre katliamı yaşanıyor.

Burada yaşayan halk denizin kirliliğinden yakınıyor. Kirliliğe neden olan ise denize 3 kilometre uzaklıkta bulunan bir mandıra.

İddiaya göre mandıra atıklarını Kıratlı deresine boşaltıyor, atıklar da dere ile birlikte Dikili'nin cennet koylarına boşalıyor. Bu da denizde kokuya ve kirliliğe neden oluyor.

Bölgede yaşayan çevre halkı uzun zamandır mandıra ile mücadele ettiğini belirtiyor. Halk, Dikili Belediyesi'ne ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne şikayette bulunmuş.

Dikili Belediyesi, yetki alanı olmamasına rağmen mandıra hakkında zabıt tutmuş ancak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü konu ile ilgili hiçbir yaptırım uygulamamış.

Evimizde oturamıyoruz

Konu ile ilgili açıklama yapan çevre sakinleri, "Mandıradan gelen akıntı o kadar kötü bir hal aldı ki sitede, evlerimizde oturamaz ve cam kapı açamaz duruma geldik. Sahilde süt ve inek peyniri kokusu hâkim. Kıyı şeridinde tamamen süt köpüğünü andıran bir görüntü var. Yetkililerden gereken hassasiyetin gösterilmesini talep ediyoruz. Biz bu doğa katliamına sessiz kalmayacağız, gereken tedbirlerin alınmasını istiyoruz." ifadelerini kullanıyor.

Mandıranın denetimden haberi oluyor

Şikayet üzerine mandıraya denetime gidildiğini belirten çevre sakinleri, denetim olacağından mandıranın haberinin olduğunu bu yüzden de o günlerde atıklarını dereye bırakmadığını belirtiyor.

Denetim sonrasında ise mandıranın atıkları ile çevreyi kirletmeye devam ettiğini belirten vatandaşlar artık yetkililerden çözüm bekliyor.

Kaynak: Haber Merkezi