Bugün Konak Belediyesi'nde çalışan DİSK'li işçiler ödenmeyen alacakları için eylem yaptı. İşçiler, “MERBEL işçileri olarak, ek protokolden kalan alacaklarımızın ödenmesi, maaşlarımızın zamanında ve eksiksiz ödenmesi, işçilerin artık işe gelirken "Bugün ne olacağım?" kaygısından uzaklaştığı bir işyerinde çalışmak istediğimizi belirtmek için bu basın açıklamasını yapmış bulunuyoruz” açıklaması yaptı.

Konak Belediyesi'nden yanıt geldi

İşçilerin eylemi sonrası Konak Belediyesi de bir yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada işçilerin eksik kalan ikramiyelerinin yarın, sosyal denge tazminatlarının ise bugün ödeneceği belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Giderek derinleşen ekonomik krizin yerel yönetimlere olumsuz etkilerini mazeret görmeyerek göreve geldiğimiz günden bu yana çalışma arkadaşlarımızın alın terinin karşılığını gününde ödemek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Emeği en kutsal değer sayan sosyal demokrat bir belediye olarak işçilerimizin her türlü hak arayışlarının her zaman yanındayız. Fakat bu ay yaşanan sıkıntılı tablonun sadece Belediyemizden kaynaklı olmadığını belirtmek isteriz.

15 Ekim 2024 tarihinde ikramiye ve gıda kartları hariç çalışanlarımızın maaşlarının gününde ödenmesi için gerekli adımları attık. Ancak sendika temsilcileri ile yapılan görüşmede maaşların tamamının 18 Ekim 2024 tarihinde yatırılması talebi tarafımıza bildirildi. Bu doğrultuda maaş ödemeleri, sendika temsilcilerinin talep ettiği şekilde 18 Ekim tarihinde gerçekleştirilse de banka protokolünden kaynaklı gecikme nedeniyle çalışanlarımızın hesabına 21 Ekim 2024 tarihinde yatırılmıştır. Gıda kartları ödemeleri ise 18 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir. İşçilerimizin eksik kalan ikramiye ve öğrenim yardımı yarın, memurlarımızın sosyal denge tazminatları da bugün itibariyle ödenecektir.

Bu süreçte iş birliği ve anlayışla hareket etmenin önemine inanıyor, emekçilerimizle omuz omuza vererek daha güçlü bir Konak için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.

Kaynak: HABER MERKEZİ