BATUHAN KAYA/İZ GAZETE-Dün İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda, TİS görüşmelerinden sonuç alamadıklarını için eylem yapan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüşme taleplerini dile getiren İzBB memurları, Kültürpark 1 Nolu Hol önünde eyleme başladı. Memurların eylemine, ilçe belediyelerinde çalışan memur ve işçilerden de destek geldi.

Memurlar hollere girdi

TİS görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine Tüm-Bel Sen'li İzBB memurları Kültürpark'taki Hollere binlerce kişiyle girdi. Tüm-Yerel Sen ve birçok sendikadan destek alan Tum-Bel Sen'li memurlar, binlerce kişiyle holler içerisinde sloganlarla dolaşmaya başladı.

Barikat yıkıldı

Slogan atarak dolaşan memurlar İzmir Sanat'ın önüne kurulan barikatı yıktı. İzmir Sanat'a girmeye çalışan memurlar içeri alınmazken İzBB Başkanı Tugay'ın da içeride olduğu öğrenildi.

Tugay’la görüşmeden gitmeyeceğiz

Barikatlarla kapatılan İzmir Sanat binası önüne barikatları aşarak giren memurlar, bina önünde oturma eylemi başlattı.

Bin kişiyi aşan bir kalabalıkla İzmir Sanat önünde oturma eylemine başlayan memurlar, Tugay ile görüşene kadar bina önünde eylemlerine devam edeceklerini açıkladı.

Memurlar CHP İl Başkanlığı'na yürüyor 

İzmir Sanat önünde oturma eylemi başlatan memurlar, sorunun kaynağı ve SDS'lerin parti politikası olduğunu söyleyerek CHP İzmir İl Başkanlığı'na yürüyeceklerini ifade etti. Tüm-Bel Sen 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş, "CHP'li belediyelerde yaşadığımız SDS sorununu CHP'nin politikalarının sonucu olarak görüyoruz. Bu sorunun kaynağına yürüyeceğiz" dedi.

Gerekirse Ankara'ya yürürüz 

CHP İzmir İl Başkanlığı önünde toplanan İzBB'li memurlar, "Hak, hukuk, adalet" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.

Memurlar, mevcut CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in milletvekilliği döneminde TBMM'ye "SDT" hakkında verdiği soru önergesini ve SDT'deki tavanın kaldırılması talebini hatırlattı. Memurlar ayrıca, mevcut İzBB Başkanı Tugay'ın Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde 15 bin TL SDT vererek, "Memurlarımızı enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz" sözlerini de hatırlattı.

Gerekirse Ankara'ya yürüyeceklerini ve haklarını alacaklarını söyleyen memurlar, "İzmir'in her yerini eylem alanına çeviririz dedik, sözümüzü tutuyoruz" diye konuştu.

Cemil Tugay hesap verecek

CHP İzmir İl Başkanlığı önünde açıklama yapan Tüm-Bel Sen 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş şöyle konuştu:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri emekçilerin ekmeğine el koymuştur. Günlerdir bu kararın geri alınmasını istiyoruz. Bütün belediye başkanları emekçilerin sesine kulaklarını tıkamıştır ama nafile, duyacaklar. Bugün CHP İl Başkanı ile görüştük. Kendisine, "CHP belediye başkanlarının tutumu siyasaldır. Halkın emekleriyle emekçilerin oylarıyla gelenler önce emekçilerin hakkına el koyuyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz" dedik. 'Bu kararı çekin' dedik, 'daha büyük eylemler kapıda' dedik. İş barışını bozan Cemil Tugay hesap verecek. Kendisi İzmir'e geldiğinde bir görüşme zemini oluşturmak için çaba harcayacağını ifade etti. Biz de buradan söylüyoruz, elinizi ekmeğimizden çekin, ekmeğimize el koyanlarla bayramlaşmayacağız. CHP İl Binası önünden sesleniyoruz, bu kavgayı büyütmeyin. Emeğimize el koyduğunuz ellerinizi çekin yoksa biz bu kavgayı büyüteceğiz. Bizi soruşturmayla tehdit ediyorlar, savunma almakla tehdit ediyorlar. Kullandığımız sendikal haklardan dolayı hakkımızda işlem yapmaktan bahsediyorlar. Buyrun açın, buyrun açın. 2 buçuk aydır bizi oyalıyorlar. Artık sabrımız kalmadı, bunu da kendilerine söyledik. 2 buçuk ay sonra bir toplantıda bize SDS'leri yarı yarıya kestiklerini söylüyorlar. Biz bunları mücadele ederek aldık, sizin dudaklarınız arasına da bunu hapsettirmeyeceğiz. Hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz. İzmir belediyelerinde tüm sendikalar birleşti. Hakkımızı hep beraber alacağız, yaşasın örgütlü mücadelemiz" ifadelerini kullandı.

Biber gazı müdahalesi

İçeri girmek isteyen sendika üyelerine polis müdahalesiyle biber gazı sıkılarak dağıtıldı. Memurlar içeri girmek için direnmeye devam ediyor ancak polisler izin vermiyor. Memurlardan biri sıkılan biber gazı sebebiyle fenalaştı.

Muhabir: Batuhan Kaya