Karabağlar İlçesi, İnönü Caddesi üzerinde devam eden inşaat, alınmayan güvenlik önlemleri sebebiyle etrafına tehlike saçıyor. İnşaatın caddeye bakan kısmında, inşaat demirleri yola konulmuş vaziyette duruyor. İnşaattan çıkan hafriyatın bir kısmı da kaldırımın üzerine atılmış. Bu demirleri kesmeye yarayan makine de caddede bulunuyor.

Vatandaşlar tedirginlik yaşıyor

İnönü Caddesi'nin Renkli ve Hakimevleri durakları arasında bulunan inşaat çalışması, yoldan geçen vatandaşları da tedirgin ediyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan kazalar düşünüldüğünde, bu tedirginlik hiç de abartılı görünmüyor. Vatandaşlar bir yere adım atarken bile iki defa düşünüyor.

Insaathaberi111

Ne zaman tedbir alınacak?

İzmir'in en önemli caddelerinden birisinde yaşanan bu görüntü yeni değil. İnşaat yaklaşık 2 aydır sürüyor. Yetkililerin ne zaman önlem alacağı ise belirsizliğini koruyor. Zira fotoğrafta görülen kesme makinasının elektrik kablosu, çok uzun bir yol katederek, vatandaşların yürüdüğü kaldırımın üzerinden caddeye sarkıyor.

İzmir nasıl bu hale geldi?

Geçtiğimiz günlerde yaşanan iki olay, vatandaşların hayatının ne kadar pamuk ipliğine bağlı olduğunu göstermeye yeter nitelikte. Torbalı İlçesi Ayrancılar Mahallesi'nde ruhsatsız bir lokantada, yasak olmasına rağmen kullanılan sanayi tüpü patlamış ve 5 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Daha bu olay konuşulurken, yağmurda karşıdan karşıya geçmeye çalışan 2 genç, elektrik akımına kapılarak hayatlarından olmuştu. Vatandaşlar bu olayların ardından sırada ne var diye düşünmekten kendini alamıyor.

Muhabir: Yiğit Sütcü