İzmir'de birçok plaj ve koy yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarında kurtarıcı rol oynuyor. Bu koylardan biri de İzmirlilerin tatil planı yaparken en sık tercih ettiği kaçış rotalarından olan Maden Koyu huzurlu bir tatil imkanı sunuyor. Peki Maden Koyu nerededir? Maden Koyu'na nasıl gidilir?

Maden Koyu

İzmir'de birbirinden güzel plajlar ve koylar bulunuyor. Bu koylar yazın günübirlik tatil planı yapan İzmirlilerin en sık ziyaret ettiği rotalar oluyor. Bu huzurlu kaçış rotaları arasında en dikkat çeken koylardan biri de Maden Koyu. Sakin ve bakir bir sahile sahip olan bu koyda sığ ve turkuaz bir görünüme sahip olan deniz, güzelliğiyle dikkat çekiyor. Huzurlu bir tatil arayanlar için en iyi kaçış noktalarından olan bu cennet koyda sahil irili ufaklı taşlarla bezenmiş bu yüzden yanınızda deniz ayakkabısı getirmenizde fayda var. Fakat  birkaç adım attıktan sonra incecik kumlar sizleri bekliyor olacak. Tamamen bakir bir koy olduğu için burada herhangi bir doğal gölge imkanına sahip değilsiniz. Bu yüzden gelirken kendi şemsiyenizi getirmeniz gerekiyor. Sahil kampa uygun bir alan olarak da nitelendirilebilir. Çadır ve karavan kurmak için yeterli genişliğe sahip. Koyun yakınlarında herhangi bir işletme bulunmuyor fakat Güneşköy Sitesi'nde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz minik bir işletme tatiliniz için kurtarıcı olabilir. 

Maden Koyu giriş ücreti 

Maden Koyu'na giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Fakat bu koyda herhangi bir işletme bulunmuyor. Bu yüzden duş, şezlong, şemsiye, soyunma kabini ve tuvalet gibi imkanlara sahip olamayacaksınız. Tüm bunların bilincinde olarak hazırlıklı gelmenizde fayda var.

Maden Koyu nerededir? Nasıl gidilir?

Maden Koyu, İzmir'in en sevilen tatil cennetlerinden olan Seferihisar'da, İzmirlilerin tatil için tercih ettiği en popüler plajlardan olan Ekmeksiz Plajı'nın hemen yanında yer alıyor. 

Ulaşım:  Maden Koyu'na gitmek için herhangi bir toplu taşıma imkanı bulunmuyor. Fakat buraya en yakın konum olan Güneşlikent Sitesi'ne toplu taşımayla ulaşabilirsiniz. 979 numaralı Seferihisar-Ömür Beldesi, 986 numaralı Seferihisar-Ürkmez, 987 F. Altay Aktarma Merkezi-Ürkmez ve 989 numaralı Seferihisar-Orhanlı ESHOT otobüslerini kullanarak Güneşlikent Sitesi'ne ulaşabilir ve buradan da yaklaşık 10 dakikalık bir yürüyüşle Maden Koyu'na ulaşabilirsiniz.

Özel aracıyla koya gelmeyi isteyenler için de son durak Güneşlikent Sitesi. Aşağıya bıraktığımız haritayı kullanarak Güneşlikent Sitesi'ne kolayca varabilir ve buradan da yaklaşık 10 dakikalık bir yürüyüş sonrasında Maden Koyu'na ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi