Yaz sıcaklarında yapılabilecek en güzel aktivitelerden olan yüzmek hem sağlık için bir spor hemde serinleten eğlenceli bir aktivite olarak karşımıza çıkıyor. İzmir'de yer alan plajlar ve özelliklerini öğrenmek isterseniz doğru yerdesiniz. İzmir'de denize girilecek bazı yerleri sizin için derledik...

İzmir'de denize girilecek yerler

Pissa Plajı 

İzmir’in Dikili ilçesinde yer alan Pissa Koyunu, İzmirliler sık tercih etmektedir. Mavi ve yeşil tonlarının ahenkle buluştuğu Pissa Plajı, adeta tablodan fırlamış görüntüsüyle içinizi huzur dolduracaktır. Pissa Plajı, İzmir’in en güzel plajları arasında yer almaktadır. Sakinlik arıyorsanız, huzur ve dinlenmek için bir deniz kenarı kaçamağında bulunacaksanız bu plajı kesinlikle öneririz.  Tertemiz suları, ince kumu ile oldukça dikkat çeken bu plajı, özellikle temmuz- ağustos aylarında ziyaret etmenizi mutlaka öneririz. 

Mimoza Koyu

Mimoza Koyu, İzmir’de yer alan en güzel koylardan biridir. Karaburun merkezinde yer alan koy, sakinliği ve huzuruyla özellikle çocuklu aileler için oldukça uygundur. Çakıltaşlı sahilde  şemsiye, duş gibi tüm imkanlar mevcuttur. Mimoza koyu, tertemiz denizinin güzelliğinin yanında sakinliği ile de bilinmektedir. Sığ olan denizi çocuklu aileler ve yaşlılar için idealdir. 

Ayıbalığı Koyu

Karaburun’da yer alan Ayıbalığı Koyu, İzmir’de yer alan en temiz ve en güzel plajlardan biri olarak adlandırılmaktadır. Oldukça soğuk olan suyu tam kavurucu sıcaklardan kaçmak isteyen tatilciler için idealdir. Ayıbalığı Koyu, her ne kadar sakin ve duru bir suya sahip olsada atlama falezleri ile adrenalin tutkunlarını kendine çekmektedir. Ayrıca koyda birçok işletme faaliyet göstermektedir. Yolunuz Karaburun’a düşerse mutlaka bu koyu ziyaret etmenizi öneririz. 

Sazlıca Plajı

İzmir’in tatil bölgelerinden birisi olarak bilinen Foça’da yer alan Sazlıca Plajı, İzmir’in en güzel plajlarından biridir. Günübirlik tatil için ilk tercihlerden olabilecek Sazlıca Plajı’nda ayrıca kamp yapmak için alanlarda bulabilirsiniz. Eski Foça ile yeni Foça arasında yer alan Sazlıca Plajı dikkat çeken dalış rotalardan biri. Temiz denizi, kumlu plajı ile çocuların oldukça keyif alabileceği bir plaj.

Yeni Foça Halk Plajı


2016 yılında belediyece yenilenen Yeni Foça Halk Plajı, mavi bayraklı bir plajdır. Foça ilçe merkezine yaklaşık 22 kilometre mesafede bulunan Yeni Foça Halk Plajı’nda sabah keyifli vakitler geçirebilir akşamda Foça merkezini keşfe çıkabilirsiniz. Ayrıca Foça sularında yer alan nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarınıda burada görme imkanınız olabilir. Mavi bayrak ödüllü Yeni Foça Halk Plajı’nda şemsiye ve şezlong kiralama imkanı da bulunmaktadır. 

Kaynak: Haber Merkezi