Batuhan KAYA- Ekonomik kriz ve işsizliğe bağlı olarak psikolojik hastalıkların arttığı ve psikolojik desteğe ulaşımın maddi anlamda zorlaştığı bu dönemde, CHP Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Akın Simav sokakta tüm Konaklılara destek verecek Psikoterapi Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Çınarlı Mutlu, “Sosyal belediyecilik, toplumcu, halkçı belediyecilik diye çıktığımız yolda, bu amacımıza uygun bir mekanın açılışında beraberiz. Bundan sonra yapacağımız çalışmaların ilk adımı burası olacak. Öncelikle bu bölgede ama aslında tüm Konak’ta yaşayanlara her türlü psikolojik desteği vermek üzere bu tesisimiz hizmete giriyor. İçerisinde 4 psikoloğumuz, hukukçumuz ve sosyologlarımız olacak. Son dönemde bu sistemde çalışan bir merkez olacak. 4 uzmanla başladığımız yolda talebe göre uzman ve merkezlerimizin sayısını arttırarak Konak’ta yaşayan herkesin ihtiyacını karşılamak üzere çalışacağız” diye konuştu.

“Konaklıları yalnız bırakmayacağız”

Gün geçtikçe zorlaşan yaşam koşullarında Konaklıları yalnız bırakmayacaklarını söyleyen Çınarlı Mutlu şöyle konuştu:
“Burayı büyük bir duyuruyla insanlarımıza anlatacağız. Sadece bir açılış ya da basın bülteniyle kalmamasını, bu merkezin gerçekten çok canlı olarak yaşamasını istiyoruz. Aslında halkımızın yaşadığı çok büyük sorunlardan bahsetmek mümkün. Ekonomik sorunlar, işsizlik, ekonomik sorunların getirdiği psikolojik sorunlar… Bir kentli olarak bu ekonomik krizde yaşamak zor, genç olarak zor, emekli olarak zor ve Konaklı hemşerilerimizin bu sıkıntıları tek başına yaşamasını istemedik. Bundan sonra bu merkezimiz alzheimerli hastalarımızın gelebileceği, bağımlılarımızın tedavi alabileceği bir merkez olarak hizmet verecek. Bu ilk merkezimiz, çok heyecanlıyız.”

Muhabir: Batuhan KAYA