31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin kazandığı İzmir Menemen Belediyesi’nde 300’ün üzerinde belediye personelinin işten çıkarıldığı ileri sürüldü. İşten çıkarılan çalışanlardan bazıları AKP Menemen İlçe Başkanı Hakkı Durmaz ile de görüştü, tepkisini dile getirdi. 

Durmaz'ın işçilere yaptığı açıklamada, "Benim bu konular hakkında pek bilgim yok" demesi dikkat çekerken işçiler, "Aydın Pehlivan seçim öncesinde bir tek işçi bile çıkarmayacağını defalarca dile getirdi. Bunu siz de iyi biliyorsunuz. Bu sözünün ardından seçimi kazanıp bir işçi çıkarsa dahi namus şeref sözünü yemiş olur" dedi.

Durmaz: Bu söylemlerle bir yere varamayız

İşçiler ile AKP'li Durmaz arasındaki diyalog şu şekilde:

İşçiler: Neden bizim ekmeğimizle oynanıyor? Biz bunu merak ediyoruz. Açıklama istiyoruz.

Hakkı Durmaz: Başkan gelsin, açıklama yapılacaktır.

İşçiler: Kimseyi bulamıyoruz.

Hakkı Durmaz: Başkan Ankara’da arkadaşlar.

İşçiler: Tamam, biz sizi gördük, sizden bilgi almak istedik.

Hakkı Durmaz:  Benim bu konuda pek bir bilgim yok.

İşçiler: Aydın Pehlivan seçim öncesinde bir tek işçi bile çıkarmayacağını defalarca dile getirdi.

Bunu siz de iyi biliyorsunuz. Bu sözünün ardından seçimi kazanıp bir işçi çıkarsa dahi namus şeref sözünü yemiş olur. Bu işçiler hakkını aramak için günlerdir burada, hiçbir yetkiliyi bulamıyoruz.

Hakkı Durmaz: Arkadaşlar Aydın Başkan Ankara’da. Aydın Başkan gelsin, bir açıklama yapacaktır.

İşçiler: Başkanım bu süreç içerisinde şöyle bir algı var, arkası olan işe alınıyor…

Hakkı Durmaz: Arkadaşlar, ben ilçe başkanıyım kimseyi aldırmadım.

İşçiler: Bir de şu var başkanım, özellikle dikkat edin, burada safi çalışan personel var, hiçbir bankamatikçi yok. Sahada çalışan personeller... Bu personellere dokunulmaması gerekiyordu. Çıkartırlarsa personeli çıkarsınlar.

Hakkı Durmaz: Başkan gelsin, konuşuruz…

İşçiler: Seçimde harcanan paraların faturaların parası işçiye mi kesildi başkanım, bu kadar mı yani? Oyunu aldıktan sonra işçiyi kapının önüne koymak mı?

Hakkı Durmaz: Bu söylemlerle hiçbir yere varamayız.

İşçiler: Varamayız değil, sizin de haberiniz vardır bunlardan. Biz karşımızda muhatap bulamadık, sizi gördük, size sorduk. Bu belediyeye alınan işçileri biz almadık. Aydın Pehlivan bilerek aldı ve bilerek bunun zulmünü de şu an çalışan, sahada olan personele veriyor.

Kaynak: Haber merkezi