Orçun BULDAÇ - Menemen Belediyesi'nden haksız yere işten çıkarılan işçiler direnişin 100. gününde bir araya gelerek lokma döktürdü.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Cumali Akay haksız yere işten çıkarılan Menemen Belediyesi işçilerinin 100 gündür hak arama mücadelelerinin devam ettiğini belirterek, "İşten çıkarılan arkadaşlarımızın içerisinde engelli ve doğum yapan arkadaşlarımız da var. Aydın Pehlivan siyasi hırsları sebebiyle gözü hiçbir şey görmeden arkadaşlarımızı işten çıkarıldı. Bu hiçbir vicdanına sığmaz. Aydın Perivan'ı bu vicdana sığmaz tavrından ve yaptığı hukuksuzluktan dolayı lokma dökerek protesto ediyoruz" dedi.

Haksız yere işten çıkarılan işçiler direnişlerine 4 Eylül Çarşamba günü Menemen Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştireceği yürüyüşle devam edecek. Bugün döktürülen lokma sırasında dağıtılan broşürlerde şu açıklamalar yer aldı:

"Bu döktüğümüz 100 gündür onurlu bir direniş sergileten yürekli emekçilerin helal lokmasıdır. Haram lokma yiyenlerin gerçek 100'ünü ortaya çıkarmak için 4 Eylül Çarşamba 16.00'da Menemen Cumhuriyet Meydanı'ndayız. Hak arama mücadelemize tüm halkı desteğe bekliyoruz."

Muhabir: Orçun BULDAÇ