Milli Savunma Bakanlığı tarafından gündeme dair basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlıkta gerçekleştirilen toplantıda konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Kara Harp Okulu’ndan mezun olan Teğmenlerin sosyal medyaya yansıyan görüntüleriyle ilgili yeni açıklamada bulundu. 

İnceleme sürüyor

Aktürk yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Türk Silahlı Kuvvetleri olaylara disiplin anlayışı içerisinde bakıyor ve işlemleri de hukuk-mevzuat çerçevesinde yerine getiriyor. Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrasında kamuoyuna yansıyan görüntüler ile ilgili başlatılan inceleme devam etmektedir. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi bahse konu olay her yönüyle büyük bir titizlik ve hassasiyetle araştırılmakta ve incelenmektedir. İnceleme sonucunda yapılacak tespitlere göre; disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemler yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Ayrıca görüntülere yansıyan anda ilişkin de bilgilendirmelerde bulunan Aktürk, andın ilk defa 29 Ocak 1999’da yönergeye eklendiğini ve mezuniyet törenlerinde uygulanmasına başlandığını fakat 29 Mart 2023’te yönergede yapılan değişiklikle törenlerde yapılacak mezuniyet andının şimdiki halini aldığını dile getirdi.

Kaynak: AA