SEMRA İĞTAÇ- Türk sanat müziğinin unutulmaz divası Müzeyyen Senar, Urla’da muhteşem bir etkinlikle anılıyor. Bu özel anma etkinliği, ÇYDD Urla Şubesi Eğitim Bursları yararına, Urla Dam Ağaçlı Sahne'de yarın akşam gerçekleşecek.

1930'lu yılların sonlarından 2000'li yıllara uzanan, yurt içi ve dışında verdiği sayısız konserle büyük başarılar elde eden Müzeyyen Senar, taş plaklardan long playlere, kasetlere ve CD'lere seslendirdiği yüzlerce eserle Türk halkının gönlünde yer etmişti. Sanatçının kendisiyle özdeşleşen 23 eserden oluşan özel bir repertuvar, özel bir Türk müziği saz heyeti refakatinde, sanatseverlerle buluşacak.

Bu özel gece, 15 yıl boyunca gerçekleştirdiği nitelikli müzikal projelerle ilgi ve takdir toplayan Gönül Makâmı Türk Müziği Eğitimi ve Terapi Kulübü'nün yetenekli üyelerinin yorumlarıyla zenginleşecek. Ünlü tiyatro ve sinema sanatçıları Ercan Kesal ve Nazan Kesal çiftinin ev sahipliğinde, sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşatılacak.

Türk müziği yorumcusu ve eğitmeni Ümit Bulut'un sanat yönetmenliğinde gerçekleşecek bu özel konser, Müzeyyen Senar döneminin güzelliklerini yaşamış olanlar için büyük bir nostalji kaynağı olacak. Led ekranda yayınlanacak görseller ve videolar, izleyicilere iki saat sürecek duygusal bir yolculuk sunacak.

Urla Dam ve Kurukahveci İbrahim Bey’in destekleriyle gerçekleşecek olan bu anlamlı konser, aynı zamanda YouTube üzerinden de canlı yayınlanacak. Konserin geliri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Urla Şubesi'nin burs havuzuna aktarılacak.

Bu özel etkinliği YouTube üzerinden canlı izlemek isteyenler için ücretli davetiye ve bilgi almak adına 05074437257 numaralı telefondan iletişime geçilebilir.

Muhabir: Semra İğtaç