Türkiye İşçi Partisi Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu iç ve dış siyasal duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantıdan sonra sosyal medya üzerinden sonuçlara yönelik açıklamalar yapıldı.

Partinin bilinen isimlerinden Barış Atay'ın ise yeni yönetim kurulunda olmadığı görüldü.

TİP, açıklamasında Atay ile ilgili şunu yazdı:

Bu kapsamda önümüzdeki dönem Yunus Başaran, İlke Bereketli, Bilge Seçkin Çetinkaya, Cenk Dik, Doğan Ergün, Sera Kadıgil, Can Soyer, Oya Sönmez, Özgür Urfa ve Cengiz Yeter yoldaşlarımız Merkez Yürütme Kurulu üyesi olarak görevlendirilmiştir.

Geçen dönem Genel Başkan Yardımcılığı görevini özveriyle üstlenen Barış Atay yoldaşımız bu görevini tamamlamış ve yeni dönemde kendi isteği ile MYK’da görev almamıştır. Yoldaşımıza emeği ve katkısı için teşekkür ediyoruz.

Barış Atay'dan açıklama

Konu ile ilgili çıkan haberler üzerine Barış Atay'dan açıklama geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Atay şu ifadeleri kullandı: Yalan haber yapmaktaki istikrarınızı ve utanmazlığınızı şaşırmadan takip etsem de bir iki kelam şart oldu size. Ben partiden istifa etmedim. Ben görevimden de istifa etmedim. Nitekim ben istifa da etmedim :) Oturduğu koltuktan 40 yıl kalmayan, makamları olmadan nefes alamayanların anlamasını beklemiyorum. Hoşunuza gitmeyecek eminim ama mücadeleye devam, her zaman, her şekilde, her yolla…

Kaynak: Haber merkezi