İzmir'in plaj ve koyları yaz aylarında büyük ilgi görüyor. Bu plajlardan biri de Sazlıca Plajı. Peki Sazlıca Plajı nerededir? Sazlıca Plajı'na nasıl gidilir?

Sazlıca Plajı

İzmirlilerin kavurucu yaz sıcaklarında en çok tercih ettiği noktalardan biri olan Sazlıca Plajı, tertemiz ve berrak denizi ile adeta görsel bir şölen yaratıyor. Denizin içini görmek bile mümkün. Bu plajın denizi biraz derin ve oldukça soğuk. Bu yüzden yüzerken dikkatli olmakta fayda var. Ayrıca bolca da deniz kestanesi barındırıyor. Denize girerken deniz ayakkabısı giymeyi tercih edebilirsiniz. Plajda dalış yapmak isteyenler için de özel bir dalış kulübü bulunuyor. Ayrıca bu plajda balık tutmak da oldukça keyif veren aktivitelerden biri. 

Sazlıca Plajı nerededir?

Sazlıca Plajı, Foça ilçesi sınırları arasında yer alan Eski Foça ile Yeni Foça’nın arasındadır. Yeni Foça’ya yaklaşık olarak 2 km uzaklıkta Eski Foça’ya ise yaklaşık 16 km uzaklıkta bulunmaktadır.

Sazlıca Plajı'na nasıl gidilir?

Foça'ya İZBAN ile kolaylıkla ulaşmak mümkün. Hatundere İZBAN durağında inerek Foça'ya ulaşabilrsiniz. Hatundere Aktarma Merkezi'nden 744 numaralı ESHOT otobüsüne binerek de Sazlıca Plajı'na rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu plaja şehir merkezinden hareket eden minibüsler kullanılarak da  ulaşılabilir.

Özel aracıyla plaja gelmek isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak Sazlıca Plajı'na daha rahat bir biçimde varabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi