İzmir'de denizi güzel ilçelerden biri de Seferihisar. Seferihisar'da denize girebileceğiniz harika yerler bulunuyor. Peki Seferihisar'da denize girilecek yerler nereler? Seferihisar plajları...


Doğanbey Havacılar Sitesi Önü Plajı

150 metre uzunlıkta, kumluk plajdır. Seferihisar ilçesinde, İzmir`in 50 kilometre güneyindedir. Halk plajıdır. Araçla kolayca ulaşılabilir ve 2013'ten beri mavi bayraklıdır.


Gemisuyu Mevkii Halk Plajı

Seferihisar ilçe sınırlarındadır. Gemisuyu Mevkii Halk Plajı/Akarca 'da denize engelli giriş rampası vardır. Plajda sezon boyunca cankurtaran hizmeti verilmektedir.

Ekmeksiz Plajı

Seferihisar ilçesi sınırlarında bulunan, İzmir'in güzel koylarından biri olan Teos Ekmeksiz Tabiat Parkı, Orman Bakanlığı Milli Parklar Müdürlüğü'nün yetki alanında bulunur. Uzun yıllardır kapalı olan Ekmeksiz Plajı, 2019 yaz sezonu ile birlikte yeniden açılmıştır. Bölgedeki en cezbedici plajlardan biridir. Plajda alışveriş yapabileceğiniz küçük bir büfe bulunuyor. Aynı zamanda tuvalet ve kabin de mevcut. Ancak plaja gitmek için bir süre yürümeniz gerekiyor. İçeriye araba ile giremiyorsunuz. Ekmeksiz plajına giriş tamamen ücretsiz. Yanınızda yiyeceğinizi getirmenizde de fayda var.

Ürkmez Sağlık Ocağı Plajı

Seferihisar ilçesinin güneyindedir. Mavi bayraklı olan plaj, engelli kullanımına uygundur. Engelliler için ayrılmış şezlong ve şemsiyenin yanı sıra plajlarda engelli rampası ve wc'leri de bulunur. Deniz suyu kalitesi açısından standartların çok üzerinde olan plajlarımızda sezon boyunca cankurtaran hizmeti verilir.


Bahadır Mevkii Halk Plajı

Seferihisar ilçesinde yer alan plaj, halk plajı olup ücretsizdir. Yazlıkçıların uğrak yeri olan yer olan Akarca'da bulunan Bahadır mevkii plajında tüm ihtiyaçların giderilebileceği tesisler de bulunmaktadır.


İztur-Sertur Sitesi Önü Plajı

Seferihisar merkezde bulunan plajda şemsiye, cankurtaran hizmeti ve engelliler için yürüyüş yolu bulunmaktadır. Buraya giderken yanınızda içeceğinizi ve yiyeceğiniz götürmeyi unutmayın. Plajda tuvalet de bulunuyor.

Akarca Halk Plajı

Akarca Plajı İzmir merkeze 52 km uzaklıkta bulunmaktadır. Şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini ve wc hizmetlerinin bulunduğu plajda deniz içine giren engelli rampası ve denize giriş aracı, plaja erişim için rampa ve yürüyüş yolu ve engelli tuvaleti bulunmaktadır.

Büyük Akkum Plajı

Akkum Plajı, Sığacık'a en yakın ve en popüler plaj olarak göze çarpar. Büyük bir koyda bulunan plajda hem belediyeye ait tesis hem de özel işletmeler bulunuyor. Sığacık'ta turkuaz denizin keyfini çıkartmak isteyenlerin adresidir. Ayrıca körfez rüzgârından dolayı windsurf ve scuba diving gibi su aktiviteleri de yapabilirsiniz. Eylül ayında Akkum Plajı hem durgun oluyor hem de su sıcaklığı yaz aylarına göre biraz daha ılık oluyor. Mavi bayraklı olan plaj, engelli kullanımına uygundur. Engelliler için ayrılmış şezlong ve şemsiyenin yanı sıra plajlarda engelli rampası ve wc'leri de vardır.


Bengiler Mahallesi Halk Plajı

Seferihisar ilçesindedir. Mavi bayraklı plaj, engelli kullanımına uygundur. Engelliler için ayrılmış şezlong ve şemsiyenin yanı sıra plajlarda engelli rampası ve wc'leri de vardır. Deniz suyu kalitesi açısından standartların çok üzerinde olan plajda sezon boyunca cankurtaran hizmeti verilir.


Girlen Plajı

Girlen Plajı, Sığacık merkeze yakınlığı sebebiyle tatilciler tarafından tercih edilen bir noktada yer almaktadır.

İpekkum plajı

Denizi kum temiz ve çok berraktır. Çocuklu aileler için ideal plajlardan biridir. Uzun bir halk plajı olan İpekkum'a kendi kamp sandalyeniz ve şemsiyenizle gidebilirsiniz. Plajda işletme de bulunuyor. Eğer işletmeden faydalanmak istemiyorsanız yakınında alışveriş yapabileceğiniz market de mevcut.

Kaynak: Haber Merkezi