• DOLAR 34,01 %0.24
  • EURO 37,76 %0.35
  • STERLIN 44,83 %0.35
  • ALTIN 2.820,30 %0.38
  • BİST100 9.685 %0.00
  • BITCOIN 58.995 %-1.92
  • ETHERIUM 2.325 %-4.15
15°
4 hafta önce YAŞAM

Hem doğal ekosistemlerde hem de yerleşim alanlarında büyük yıkıma yol açabilen ve ciddi tehlikeler olarak öne çıkan orman yangınlarında ilk müdahale hayati öneme sahip olabilmektedir. Peki, orman yangını neden çıkar? Orman yangınına ilk müdahale nasıl olmalı?

4 hafta önce İZMİR HABERLERİ

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde başlayan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek yerleşim alanlarına sıçradı. Yangın paniğiyle evlerini boşaltan vatandaşlar korku dolu anlar yaşarken, gönüllü bir vatandaş ATV aracıyla itfaiye ekipleri ve kolluk kuvvetlerine su ve ayran dağıttı.

4 hafta önce SPOR

İzmir’i Süper Lig’de temsil edecek Göztepe, ilk iç saha maçında Fenerbahçe’yi konuk edecek. Jose Morinho yönetiminde, iddialı bir kadro kuran Fenerbahçe maçının biletlerinin tamamı tükendi. Süper Lig’de bu sezon ilk defa taraftarının önüne çıkacak sarı kırmızılılar hazırlıklarını tamamladı. Göztepe, bu önemli maça mutlak puan almak hedefiyle çıkıyor.

4 hafta önce İZMİR HABERLERİ

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Konak ilçesinde iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği olaya ilişkin hazırlanan iddianame kabul etti.

4 hafta önce MUĞLA

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere zararlı mücadelesi ve küresel iklim değişikliğinin yol açtığı verim kaybı konusunda destek vermeye devam ediyor. İl Müdürlüğü tarafından, organik üretim yapılan zeytinlik alanlarda üreticilere ücretsiz kaolin kili dağıtımı yapılıyor.

4 hafta önce SPOR

Trendyol Süper Lig’de ilk iç saha maçını Fenerbahçe ile oynayacak olan Göztepe’de taraftar grupları birbirini suçlayan farklı bildirilere imza attı. İşin iç yüzü ise ne yazık ki göründüğünden daha vahim. Karaborsadan haksız gelir etmeye kadar pek çok iddia ortaya atılıyor.

4 hafta önce MUĞLA

Muğla’nın Bodrum ilçesi İslamhaneleri Mahallesi’nde makilik alanda yangın çıktı.

4 hafta önce İZMİR HABERLERİ

Gediz Elektrik, şebeke yenileme ve bakım çalışmalarına devam ediyor. Bu yüzden İzmir'in farklı ilçe ve mahallelerinde uzun süreli elektrik kesintileri yaşanıyor. 17 Ağustos Cumartesi günü İzmir'de elektrik kesintisi yaşanacak yerler belli oldu. İşte ayrıntılar...

4 hafta önce MANİSA

Yunusemre Belediyesi’nin Ortaköy Mahallesi’nde hayata geçirdiği lavanta bahçesinde hasat başladı. 7 dönümlük alanda oluşturulan lavanta bahçesi ile bölge halkına da alternatif ürün yetiştirmede örnek oluşturuluyor.

4 hafta önce POLİTİKA

TİP milletvekili Ahmet Şık'ın AKP milletvekillerine "Sizde utanma yok, haysiyet yok" şeklindeki sözleri sonrası Meclis’te tartışma çıktı. Çıkan arbedede AKP'li Alpay Özalan Ahmet Şık'a yumrukla saldırdı.