17 yıl önce festivallerin biçimini değiştirmek, sanat camiasına öneriler sunmak ve tiyatro üreticilerinin birbirleriyle dayanışmasını hedeflemek amacıyla başlatılan Türkiye Tiyatro Buluşması, her yıl daha da büyüyerek devam ediyor. Bu yılki buluşma, genç sanatçılar ile tiyatronun ustalarını ve duayen isimlerini Efes Selçuk’ta kamplarda ve atölyelerde buluşturacak.

Efes Selçuk'un tarihi ve kültürel zenginliği ile tüm katılımcılar, hem sanatsal üretimlerini sergileme fırsatı bulacak hem de tiyatronun büyülü dünyasında unutulmaz deneyimler yaşayacak. Tiyatro severler, dört gün sürecek olan etkinlikte çeşitli atölye çalışmaları, performanslar ve panellere katılarak tiyatro dünyasının dinamikleri hakkında bilgi sahibi olabilecekler.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, çok değerli sanatçıların katılacağı 17.Uluslararası Türkiye Tiyatro Buluşması'nda yer alacak söyleşiler, atölye çalışmaları ve performansların mutlaka takip edilmesi gerektiğini belirterek; “Efes Selçuk'un tarihi ve kültürel dokusuyla bütünleşen bu buluşmada, tiyatro severlerle bir araya gelerek tiyatronun büyülü dünyasında unutulmaz anlar paylaşmak için heyecanlıyız” dedi.

14 isim ödül alacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Efes Selçuk Belediyesi ve Kültürlerarası Tiyatro Platformu iş birliğiyle düzenlenen Yenikapı Tiyatrosu’nun kurucusu olduğu Türkiye Tiyatro Buluşması’nın vazgeçilmezi ödül töreninde, bu sene 14 sanatçıya ödül takdim edilecek.

17. Uluslararası Türkiye Tiyatro Buluşması 11 Temmuz Perşembe günü saat 20.00’de Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek kortej ile başlayacak. Buluşmanın ilk gününde kortejin ardından İzmir Halk Tiyatrosu tarafından İstasyon Meydanı’nda “İsyan” adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.

Buluşmaya ünlü akını

Tiyatro üreticilerinin, tiyatro ve tiyatroculuğa dair önemli konuları söyleşilerle konuşacağı 17. Uluslararası Türkiye Tiyatro Buluşması süresince “Karaiskakena Efsanesi” (12 Temmuz), “Woyzeck” (13 Temmuz), “Güne Bakan Cam Kırıkları Mecburi İstikamet” (14 Temmuz) adlı oyunlar seyirci ile buluşacak.

Buluşma kapsamında düzenlenecek söyleşilerde Haluk Işık, Semih Çelenk, Y. Emre Küçükaydın, Metin Güler, Çağlar İşgören, Nazif Uslu, Özgün Aytar, Orhan Aydın, Levent Üzümcü, Gizem Yerik tiyatro severlerle bir araya gelecek.

17. Türkiye Tiyatro Buluşması ile ilgili ayrıntılı bilgi Efes Selçuk Belediyesi sosyal medya hesaplarında yer alıyor.

Kaynak: Bülten