Manisa’nın Turgutlu ilçesi İzzettin Köyü yakınlarındaki bir tesisten Gediz Nehri’ne boşaltıldığı iddia edilen atıkların çaydaki tüm balıkları öldürdüğü haberi üzerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konu hakkında harekete geçtiklerini duyurdu. 

Başkan Ferdi Zeyrek, Gediz Nehrin’deki balık ölümlerini gösteren videoyu paylaşarak, “Sorumluların gereken cezayı alması için konunun takipçisi olacağız.” açıklamasını yaptı. 

Başkan Zeyrek’in paylaşımının tamamı şu şekilde:
“Gediz Nehri’ne boşaltıldığı iddia edilen atıkların, bir çevre felaketine yol açtığını öğrenmiş bulunmaktayız.
 Ekiplerimizi yönlendirdik, numuneleri aldık. Sonuçları kamuoyuyla paylaşacağız. Sorumluların gereken cezayı alması için konunun takipçisi olacağız.
Suyumuza, toprağımıza hiç kimsenin zarar vermesine izin vermeyiz.”

Ne olmuştu?

Yörede yaşayan yurttaşlar tarafından önceki gün “Sinirli köyü yol güzergahı Gediz çayına bio enerji tesisinden dökülen atık sular balıkların hepsini öldürmüş” notu ile video paylaşmıştı. 

Tehlike geliyorum, demiş!

Turgutlu Çevre Platformundan Vedat Özçömlekçi, “Bizler bu tesisin Gediz Nehrine 800 metre mesafeye kurulamayacağını, nehri ve tüm Gediz Büyük Ovasını kirleteceğini mahkemelerde haykırdık ancak ne heyet, ne İl Tarım ne de Çevre İl Müdürlükleri oralı olmadı. Yani tehlikeyi görmezden geldiler” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ