İzmir'de sanatsevelerin mutlaka uğraması gereken sokak; Dario Moreno Sokağı. Peki Dario Moreno Sokağı'nın özelliği nedir? Dario Moreno Sokağı'nda gezilecek yerler nereler? İşte Dario Moreno Sokağı ve gezilecek yerleri...

İzmir'de sanatın adresi: Dario Moreno Sokağı ve gezilecek yerleri

İzmir’in simgelerinden biri olan Dario Moreno Sokağı içerisinde yer alan müzeler, kafeler ve Rum evleri ile mutlaka ziyaret edilmesi gereken önemli yerlerden biridir.

Dario Moreno Sokağı gezilecek yerleri

İzmir’de sanattan hoşlananların mutlaka görmesi gereken noktalardan biri olan Dario Moreno Sokağı'nın çevresinde İzmir Atatürk Evi ve Müzesi, Agora Örenyeri, Sevgi Yolu ve Bet İsrael Sinagogu gibi önemli turistik noktalar yer almaktadır. Özellikle 1941'de açılan İzmir Atatürk Evi ve Müzesi’ni ziyaret etmenizi önermekteyiz. Müzede Mustafa Kemal Atatürk'ün eşyaları sergilenmektedir. İzmir'de bulunan en bilinen ve dikkat çeken tarihsel yapılardan biri olan Tarihî Asansör'de bu sokakta yer almaktadır. Aralarında 58 m yükseklik bulunan Turgut Reis Mahallesi ve Mithatpaşa Caddesi ile Şehit Nihatbey Caddesi'nin arasında köprü görevi gören içerisinde iki asansörü barındıran kule, İzmir’i ilk ziyaret edenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biridir. Aralarında 155 basamak mesafe bulunan semtler arasında hızlı ve kolay ulaşım sağlama amacıyla yaptırılan kule, günümüzde ise önemli bir turistik durağıdır.

Diğer yandan sokakta yer alan cafeler ile hem sanat eşliğinde dinlenebilir hemde huzurlu İzmir manzarasının keyfine varabilirsiniz.  Ayrıca, Dario Moreo Sokağı’nda Rum evlerini de görebilir güzel fotoğraflar çekilebilirsiniz. Sanat ve tarihin buluştuğu Dario Moreno Sokağı’nda yer alan çiçekler ve Rum evlerinin eşsiz uyumu içerisinde çekildiğiniz fotoğraflar oldukçe beğenileceği kesin. Her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Dario Moreno Sokağı’nda Moreno’nun sevdiği şarkıları dinleyebilirsiniz.

İzmir’in genel hareketli sokaklarının aksine huzur ve sakinlik arayan misafirlerin ilk ziyaret etmesi gereken sokakta, iki yanda iki ayrı kişinin büstünü görülmektedir. Bunlar İzmir için eserler vermiş Dario Moreno ve Enrico Macias’tır. Sanat ve tarih kokan yapısıyla Dario Moreno Sokağı'nda bir yandan gezerken diğer yandan İzmir ve sanat hakkında bilgi sahibi olabileceksiniz. 

Dario Moreno Sokağına nasıl gidilir? 

Konak Karataş’ta bulunan Dario Moreno Sokağı, İzmir’in en merkezi yerinde bulunması sebebiyle de İzmir’in her ilçesinden kolaylıkla erişebilecek bir konumdadır. Eğer sokağa otobüs ile ulaşmak isterseniz 484 Yeşi̇lbağlar - Konak, 485 Gazi̇emi̇r İlçe Termi̇nali̇ - Konak, 104 Buca Toplu Konutları - Konak, 171  Tınaztepe - Konak, 465 Tınaztepe - Konak, 471 Tınaztepe - Konak, 285 Evka-1 - Konak gibi otobüs hatlarını kullanabilirsiniz. Fakat sokağın konumu tarihi Asansör'ün konumu baz alınarak da kolayca ziyaret edilebilmektedir. Konak veya Alsancak'tan yürüyerek Dario Moreno Sokağı'na hızla varabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ