Torbalı Belediyesi, Kent Lokantası’nın ilkini hizmete açtı. Lokantada, günlük dört çeşit yemek, 90 TL karşılığında vatandaşlara sunulacak.

Torbalı Belediyesi, artan ekonomik kriz ve vatandaşın alım gücünün düşmesi nedeniyle ilçede Kent Lokantası’nın ilkini hizmete açtı. Belediye tarafından işletilecek Kent Lokantası'nda, günlük dört çeşit yemek 90 TL karşılığında vatandaşlara sunulacak. Seçim öncesi Belediye Başkanı Övünç Demir’in vaatleri arasında yer alan, özellikle asgari ücretle çalışan işçiler, engelliler ve emeklilere yönelik hayata geçirilen proje, yoğun bir katılımla açıldı.

Açılışta CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri Özkan Tice ve Ekincan Aksoy da yer alarak desteklerini dile getirdi. Lokantada, her gün 11.30 ile 14.30 arasında hizmet verilerek, yurttaşların uygun fiyatla sıcak yemek ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. İlerleyen günlerde Ayrancılar’a bir lokanta açacaklarını müjdeleyen Belediye Başkanı Övünç Demir, "Doğru olan ne ise onu yapmaya devam edeceğiz” dedi

Açılışta konuşan Başkan Demir şunları kaydetti:

“Ülke şartları maalesef iyi değil. Ekonomiyle ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Kent lokantaları özellikle dar gelirli hemşehrilerimiz için hayata geçirdiğimiz bir proje. Lokantamız herkese açıktır. İlerleyen dönemde Halk Kart projemizle, kent lokantamızda öncelikli grupların yararlanmasını sağlayacağız. 'Torbalı’ya ne yapılıyorsa Ayrancılar’a da o yapılacak' demiştik. Bu kapsamda bir ay içinde de Ayrancılar’da kent lokantası açacağız. Sosyal demokrat, halkçı belediyecilik anlayışımızla bir elin verdiğini diğer elin görmeyeceği ve gerçekten de ihtiyaç sahiplerinin yardımlardan faydalanacağı bir sistem kuruyoruz. Bugüne kadar nasıl yaptıysak bundan sonra da doğru neyse, adalet neyse onu yapacağız. Bugün de doğru bir iş daha yaptığımıza inanıyorum.”

Kaynak: ANKA