Papatya çayı, papatya bitkisinin kurutulup demlenmesi ile elde edilen popüler bir içecektir. Genelde stresi ve regl ağrısını azaltmasıyla bilinen bu çayın yararlarını sizin için araştırdık.

Papatya çayının faydaları nelerdir?

Regl ağrısını hafifletme: Papatya çayı, kasları gevşetici ve rahatlatıcı özelliklere sahiptir. Bu nedenle, regl ağrısını hafifletmeye yardımcı olur. 

Stresi azaltma: Sakinleştirici ve gevşetici özelliklere sahip olan papatya çayı, stresi azaltabilir, sakinleşmenize ve rahatlamanıza yardımcı olabilir. Bu çay, aynı zaman rahatlatıcı bir uyku için yardımcı olabilir.

Sindirim sorunlarına karşı yardımcı olma: Papatya çayı, sindirim sistemi üzerinde rahatlatıcı etkilere sahiptir. Sindirim sorunlarına, mide bulantısına ve gaz problemlerine karşı kullanılabilir.

Cilt sağlığını destekleme: Papatya çayı, antioksidanlar bakımından zengindir ve cildin sağlığını desteklemeye yardımcı olabilir. Cildi rahatlatır, sivilce ve cilt irritasyonunu azaltabilir.

Kanser riskini azaltma: Papatya çayındaki güçlü antioksidan içerikler bazı kanser türlerinin daha az görülmesi ile ilişkili olabilir.

Kan şekeri kontrolü: Düzenli papatya çayı tüketimi ile kan şekerinin kontrol altına alınması sağlanabilir. Bitkideki antienflamatuar özellikler yüksek kan şekerinin pankreas hücrelerinin hasarlanmasının önüne geçebilir.

Papatya çayının yan etkisi var mı?

Herhangi bir zararı veya yan etkisi bulunmayan bu çay eğer çok fazla tüketilirse kişide yorgunluk, halsizlik ve uyku hali etkisi yaratır. Aşırı tüketimi sonucunda mide bulantısı veya kusma gibi yan etkiler ortaya çıkabilir. 

Papatya çayı nasıl demlenir?

Papatya çayı yaparken 1 bardak taze kaynatılmış içme suyu içine 1 tatlı kaşığı papatya çiçeği koyun. Bardağın ağzını kapatarak 5-10 dakika demlenmeye bırakın.

Editör: Duygu Kaya