2021 yılında Bornova Belediyesi Film Ofisi tarafından başlatılan etkinlik, her yıl olduğu gibi bu yıl da zengin içeriğiyle dikkat çekiyor. 11-12-13 Ekim 2024 tarihlerinde Uğur Mumcu Kültür Sanat Merkezi ve Dramalılar Köşkü'nde gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında, Türkiye’den ve dünyadan kurmaca, belgesel ve animasyon türlerinde kısa film gösterimleri, yönetmen söyleşileri, atölyeler, seminerler, afiş sergisi ve Pitching Platformu yer alacak.

Geleceğin sinemacıları yetişecek

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova Belediyesi Film Ofisi’nin geleceğin sinemacılarını yetiştirme hedefiyle sektöre önemli katkı sağladığını belirterek, “Uluslararası Bornova Kısa Film Günleri ise ilçemizin tanıtımına katkı sağlıyor ve Bornova’yı uluslararası bir kültür merkezi haline gelmesine destek oluyor. Gençlerin sinema dünyasına adım atmasına, yeteneklerini geliştirmesine olanak tanıyan bu etkinlik, her yıl daha da büyüyerek devam edecek" dedi.

Kısa Film Günleri’ne nasıl başvurulur?

Kısa film başvuruları 10-15 Temmuz 2024 tarihleri arasında kabul edilecek olup, başvurular www.bornova.bel.tr ve www.filmfreeway.com/bkfg adresleri üzerinden yapılabilecektir. Detaylı bilgi ve iletişim için [email protected] adresinden veya Instagram'dan @bornovakisafilmgunleri hesabından ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Bülten