Geçtiğimiz sezon gösterdiği başarısız performans sonucu, TFF 1. Ligi’nden düşen Altay’da yeni sezon çalışmaları sürüyor. Ekonomik sıkıntılar yaşayan siyah beyazlılarda, kadro kurma konusunda sıkıntı yaşanıyor. Transfer yapmakta zorlanan İzmir temsilcisi, kadroyu tecrübeli iki isim üzerine kurmayı planlıyor. Ama kadroda yer alan genç isimlerle tecrübeli isimler arasındaki yaş farkı taraftarı endişelendiriyor.

Takıma 3 genç oyuncu katıldı 

Altay’da geçen sezon 19 yaş altı takımında forma giyen 19 yaşındaki sağ bek Ali Solmaz, 17 yaşındaki orta saha oyuncusu Özay Hepgüler ve 18 yaşındaki santrfor Ünal Alihan Kavlak sergiledikleri performansla Teknik Direktör Gökhan Karaaslan'dan onay aldı. Üç genç futbolcunun yeni sezonda siyah-beyazlı formayı giymesi bekleniyor. A takımla diğer  diğer genç futbolcuların ise zaman zaman A takımla çalışmaya devam edeceği öğrenildi. 

Oyuncular hocadan 5 yaş büyük

Altay kadro yapılanmasında gösterdiği yaklaşım ile de dikkat çekiyor. Takımda yer alan Özgür Özkaya ve Ceyhun Gülselam 36 yaşında tecrübeli oyuncular. Geri kalan oyuncuların yaş ortalaması ise 22 civarında. Genç oyuncuların, tecrübeli iki isimle yaş farkı 15 yaşa yakın. Bu durumun takım içi iletişimine nasıl yansıyacağı da merak konusu oluyor. Öte yandan bu iki tecrübeli isim, takımın teknik direktörü Gökhan Karaaslan’dan da büyük. Genç teknik adam 31 yazında ve takımdaki iki isimden 5 yaş küçük.  


Taraftarın endişeli bekleyişi 

Başta ekonomik sıkıntılar nedeniyle huzurlu bir transfer dönemi yaşayamayan Altay’da taraftarlar sezonu endişe içerisinde bekliyor. Sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda, özellikle kurulan kadronun yeterli olmadığının altını çizen siyah beyazlı taraftarlar, sezonun ilk yarısından umudu kesmiş durumda. Taraftarların tüm beklentisi Altay’a yatırım yapacak bir firmanın bulunması yönünde.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ