Vücutta meydana gelen değişimler, deri yapısında farklılıklara neden olabilir. Özellikle büyük oranda kilo vermek ve hamilelik süreci geçirmek, deri yapısına dair köklü değişiklikler yaratır. Derinin gergin bir yapıya alıştıktan sonra gevşemesi, vücutta çatlak izlerine yol açar. Vücudun görünüşünü bozan bu çatlaklar, kilo verme sürecinin ardından rahatsız edici bir görüntü ortaya çıkartır. Sıklıkla karşılaşılan bir sorun olan deri çatlağını ev koşullarında yenmek mümkündür. Peki, çatlak izlerine ne iyi gelir? Çatlak izi nasıl geçer?

Çatlak izine ne iyi gelir?

Aloe Vera

Aloe Vera, cilt bakımının birçok alanında karşılaştığımız bir üründür. Aloe Vera jelini zeytinyağı ve tuz ile karıştırarak kullandığınızda, bu formülün çatlaklı görünümle savaştığını göreceksiniz.

Şeker peelingi

Şeker, peeling için kullanıldığında cildi ölü derilerden arındırır. Karın, kol ve bacak bölgelerinde oldukça etkili olan bu yöntem, çatlakları yenmek için denenmesi gerekenlerdendir.

Yumurta Akı

Ciltteki kusurları iyileştirmede etkili bir ürün olan yumurta akı; aminoasit ve protein içeriği sayesinde deri hücrelerini onarır.

Kakao Yağı

Yaşlanma karşıtı özellikleriyle bilinen kakao yağı, oldukça iyi bir nemlendiricidir. Ciltteki ölü derilerin giderilmesini sağlayan kakao yağı, cildi derinlemesine yeniler.

Zeytinyağı

Pek çok kozmetik ürününde kullanılan zeytinyağı, cildin dostudur. Kimyasal ürünler kullanmak istemeyenler, zeytinyağını doğrudan cildine de kullanabilir. Nemlendirici etkisiyle zeytinyağı, karın ve bacak bölgesindeki çatlaklarda etkilidir.

Vazelin

Nemlendiriciler arasında doğal ve etkili olarak bilinen vazelin, gerginleşen cildi rahatlatmada öne çıkan bir üründür. Özellikle göbek bölgesindeki gerilmeleri hızlı bir şekilde ortadan kaldırır.

Badem Yağı

Kilo alımı nedeniyle oluşan beyaz çatlaklara iyi gelen badem yağı, derinin esnekliğini artırır ve cildi besler. Kilo alımından sonra oluşan çatlakları yenmekte önemli bir rol oynamaktadır.

Çay Ağacı Yağı

Hem kozmetik hem de alternatif tıp alanında sıklıkla tercih edilen çay ağacı yağı, çatlaklı bölgelerin onarılmasında oldukça etkilidir. Antibiyotik etkisi de olan bu yağ, çatlakları onarırken vücuda nem ve esneklik de kazandırır.

Patates Suyu

Patates suyunun cildi güzelleştirici etkileri bulunur. Birçok vitamin ve mineral içeren patates suyu, ciltteki çatlakları yenmek için de kullanılır.

Kaynak: HABER MERKEZİ