Ülke olarak bayram sevinci yaşıyoruz. Her ne kadar olumsuz koşullar altında yaşasak da bayramlar bir nebze bizi mevcut sorunlardan uzaklaştırıp, sevgi ve birlik olmanın heyecanını tekrar hayatlarımıza sokuyor.

Hayat bayram olmasa da bayramlarda "Hayat Bayram Olsa" şarkısının önemini bir kez daha anlıyoruz. Bir yıl boyunca ne kadar olumsuzluk biriktirmişsek bayram günleri bunları yok etmemiz, normal hayata dönmemiz konusunda yıllarca öğüt almışızdır. Bayramlarda küslükler gider sevgi hakim olur. Paylaşım ve iyilik ön plana çıkar. Keşke bu ilkeleri bütün yıl toplum içinden sürdürüyor olsak sadece bayramlara bırakmasak. Ama durum bundan ibaret. Ben bu bayram ünlü şair Cahit Zarifoğlu'nun bir bayram şiiriyle sizleri selamlamak istiyorum. Zarifoğlu'nun günümüzü çok iyi özetleyen şiiri aslında iyi ahlak ve iyi insan olmak üzerine yazılmış güzel satırlar. Şöyle seslenir Cahit Zarifoğlu...

"Üstadım" dedim bayrama ne keseyim?
-Önce gıybeti kes
-Kul hakkı yemeyi kes
-Yalan söylemeyi kes
-Haram yemeyi kes
-Adam kayırmayı kes
-İsrafı kes
-Kötülükten irtibatı kes
Bunların kesmezsen, ne kesersen kes beyhude...

"Üstadım" dedim bayrama ne alayım?
-Birkaç piri faniden gönül
-Birkaç çocuktan gülücük
-Birkaç fakirden dua al...

Son cümle: "Bu bayramda her zamankinden fazla iyilik peşinde koşalım. En azından birkaç piri faniden gönül alalım. Bayramınız kutlu olsun..."