Geçmiş yıllarda belediyelerin işlettiği restoran ve lokanta benzeri birçok yer oldu ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı Kent Lokantaları ülkeye özelikle de siyasete yeni bir bakış açısı getirdi.

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi dahil ilçe belediyelerinin bu türden tesisleri bol miktarda var. İstanbul'da açılan Kent Lokantaları toplumsal bir yarayı tedavi ettiği için ülke genelinde bu kadar konuşulur oldu. Hatta İstanbul'da seçim sonuçlarını etkilediği yorumları bile yapıldı. Ekonomik krizle birlikte gıdaya ulaşım zorlaştı. Orta kesimdeki aileler hızlı bir şekilde alt seviye ile birleşti. Gıda enflasyonu dünyada düşerken bizde rekor kırarak yükselmesi evlerimize giren temel gıdaların azalmasına neden oldu. Eve alınan gıdalar azalırken daha önce alınabilen temel gıdalar hiç alınamaz duruma geldi. Hal böyle olunca özellikle restoran ve lokantalarda yemek fiyatları uçtu gitti. Dışarıda yemek yeme kültürü olan aileler bu alışkanlıklarından vazgeçti. Bir çorbanın 150-200 lira arasında olması durumun net özeti aslında. Bu yazıyı yazdıran asıl neden haber sitemiz egemeclisi.com'a girdiğimiz Belediye Lokantaları haberi. Buca Belediyesi'nin daha önce açtığı Belediye Lokantası'nda 4 çeşit menünün 45 lira olması haberi ile Torbalı Belediyesi'nin yeni açacağı iki Kent Lokantası haberi sitede yüz binler tarafından okundu. Haberlerin bu kadar ilgi görmesi toplumun büyük kesiminde bu durumun ciddi bir sorun teşkil etmesinden kaynaklanıyor. Özellikle İzmir'de yaşayan öğrenciler için bu lokantalar çok önem taşıyor.

İzmir'e yeni 4 kent lokantası açılıyor!

İstanbul'da başlayan Kent Lokantası gerçeği İzmir'de büyüyerek devam edeceğe benziyor. Buca ve Torbalı Belediyesi'nden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk etapta 4 Kent Lokantası açıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Cemil Tugay, Milliyet Gazetesi'ne verdiği röportajda yeni açılacak Kent Lokantaları'nın duyurusunu yaptı. Bu işletmeler özellikle emekliler ve öğrenciler için ekonomik olarak nefes olma yerleri olacak. Pandemi döneminde başlayan sosyal devlet ve kamuculuk olgusu umarım vatandaş lehine sonuç vermeye devam eder. Her aile evinde az veya çok tenceresini kaynatıyor. Ama ekonomik durumu ne olursa olsun herkesin dışarıda küçükte olsa yemek yeme hakkı olmalı. İstanbul'da seçimi Kent Lokantaları mı kazandırdı bilemem ama boş tencerenin seçimi kaybettirdiği kesin ve net.
Son cümle: "Sosyal devlet zor  ve dar zamanda vatandaşının yanında olan devlettir. Kent Lokantaları'nı kim nerede açıp halkına hizmet ediyorsa alkışı hak ediyor...”