Cumhuriyetimizin 100. Yılında bu ülkedeki en büyük spor müsabakası olan Fenerbahçe-Galatasaray maçını Suudi Arabistan’da oynatma kararı alındı. Peki neden?

Bu coğrafyanın kaderidir kabını beğenmemezlik. Ya Araplara ya Avrupalılara hastadır milletimiz. Özünü sevenler her zaman azınlıktadır. İktidarın fikirlerine göre şekillenir özentilik. Çoğu kişi kendi için değil, kralcılık için seçer bu tavrı. Tatlı su kralcıları. Bu durumu spor müsabakalarına da bulaştılar ya bu kadarına pes!

2 Milyon Euro alacakmış takımlar. Burada öyle bir para alamazlarmış. Bunu söyleyen Federasyon başkanı! Toplam yarım milyar Euro değeri olan kulüpleri, Cumhuriyetimizin 100. Yılında 2 milyon Euro’ya satan kişi de aynı kişi. Keza, sen Federasyon başkanı olarak bu yıl bir sponsor bulup bu parayı kulüplere sağlayamıyorsan, zaten istifa et kardeşim.

Mevzu para da değil ha! Ülkenin herhangi bir şehrinde Türkiye şampiyonu ile Türkiye Kupası şampiyonu maç yapacak, ortalık festival alanı gibi cumhuriyet kutlanacak. Atatürk anılacak, silah arkadaşları anılacak, cumhuriyet anılacak. Cumhuriyet karşıtlarına protesto yapılabilir endişesi aslında bu Arabistan masalları. Bırakın kardeşim bu sene, halk takımlarla birlikte festival gibi geçirsin maçı. 25 bin kişilik kıytırık bir sahada oynayacak takımlar bu maçı. Bilet paralarının da çok yüksek olduğunu düşünürsek, şalvarlı herifler gelip benim cumhuriyetimi temsil eden takımlarımı izleyecek. Ama paraları var! Onların hakkıdır! O maç esnasında ne swift anlaşmaları döner, ne özelleştirmeler döner, kim bilir? Cemal Kaşıkçı’nın katillerine yaranmak için bir bu kalmıştı bunu da yaptılar evet!

Avrupa’da ise adamlar bizi kabul etmedi bahanesinin arkasına sığındılar. Güvenlik gerekçesiyle ülkeler bizim takımlarımızı kabul etmemekteymiş! Bu imajı yaratan da sizlersiniz. Belediyelerinizin gezi adı altında götürdüğü şahıslar, irtica ediyor. Nüfusumuza kaydettirdiğiniz Ortadoğuluların sayısı milyonları aşmış. Ülkede her gün bir güvenlik sorunu yaşanırken adamlar tabi seni kabul etmez.
Buna rağmen, maçın oynanmasına neredeyse tam 2 ay var. Atatürk Olimpiyat Stadı’nın zeminini düzeltip tribünleri ortadan 2’ye ayırarak bir şenlik havasında neden oynatmıyorsun maçı? Toplam 77 bin kapasiteli bir stadyumdan bahsediyoruz! Çok sevdiğiniz Arap dostlarınızı çağırıp, pazarlığı orada yapsanız? 10 bin kişilik yer ayırın kendinize yeter be kardeşim. Bırakın bu toprakların insanları da bu anlamlı yılı en iyi şekilde kutlasınlar.

Bu adamların gökdelenlerine kuş pislese, yas ilan ediyoruz. Bütün kültür sanat etkinliklerimizi iptal ediyoruz. En önemli maçlarımızı onlarla paylaşıyoruz. Yetmedi, arazilerimizi paylaşıyoruz. Yetmedi, fabrikalarımızı paylaşıyoruz. Yetmedi, askerlerimizi paylaşıyoruz. Yetmedi, zenginliklerimizi paylaşıyoruz! Yetmedi, canlarımızı paylaşıyoruz! Bu adamlar için İstanbul’da kanal açıyoruz kanal!

Onların bizimle paylaştıkları tek şey ise para... Kendilerine misliyle geri dönecek o kanlı para! Bizi küçük düşürüp, halkımızın yoksulluğuyla dalga geçip Taksim’de havaya saçtıkları para!

En iyisi mi sayın başkan, o çok sevdiğiniz para sizin olsun. Cumhuriyeti ve değerlerini bize bırakın, başka ihsan istemez.