Türkiye, 28 ve 29 Ekim günleri unutulmaz ve tarihe geçecek günler yaşadı. Aslında söylenecek tek bir cümle var: "Türk Halkı Cumhuriyet'ine sahip çıktı!"

Ben genel seçimlerden bu yana ilk defa bu kadar ülkem içim umutlandım. 100'üncü yıl kutlamalarında öyle harika görüntüler vardı ki. Bazılarını anlatmak mümkün. Ama bazılarını sadece göz yaşlarıyla izlemek şart oldu. Özellikle Mustafa Öğretmenin yaptığı o müthiş konuşma.  "Cumhuriyet anne babalarınızın birlikte oy kullanmaya gidebilmesi, kız çocuklarının sınıfta parmak kaldırmasıdır!" diyen Öğretmen Mustafa Öznay’ın çekilen amatör videosu kutlamalara farklı bir anlam kattı. İşte Cumhuriyet kim midir?
Cumhuriyet, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mustafa Öznay'dır.
Cumhuriyet, elinde bayrağı ile cumartesi ve pazar günü İzmir'in sokak ve meydanlarını dolduran Atatürk sevdalısı İzmir halkıdır.
Cumhuriyet, Anıtkabir önünde bekleyen kalabalığa Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okutan küçük çocuktur.
Cumhuriyet, Sivas'ta 100 yıl öncesinin Cumhuriyet'in ilanını duyuran gazeteyi tekrar basıp sokak sokak dağıtan ilkokul öğrencileridir.
Cumhuriyet, İzmir'de on binlerin önünde İkinci Yüzyıl Marşı'nı seslendiren Kenan Doğulu'dur.
Cumhuriyet, Ankara Anıtkabir'de mezarlığa saygı göstermeyip bireysel slogan  atanlara yüreklice tepki veren Milli Voleybolcu İlkin Aydın'dır.
Cumhuriyet, ülkenin birçok yerinde traktörünün pulluklarıyla tarlalarına "Cumhuriyet 100 Yaşında" yazan Anadolu çiftçisidir.
Cumhuriyet, 100.Yıl Marşı'nı besteleyip korusuyla seslendiren İzmirli sanatçı Norm Ender'dir.
Cumhuriyet, son lig maçına Cumhuriyet'i kutlayan formayla çıkan İzmir'in futbol çınarı Altay Futbol takımıdır.

Son cümle: "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak. Bu topraklarda Mustafa Kemal Atatürk ışığı hiç sönmeyecek. Sen çok yaşa Cumhuriyet!".