Adana'da doğup büyüyenler için Yılmaz Güney ve yaptığı filmler büyük önem taşır.

Güney, Adana'da farklı sevilir. Adana'da çocuk olmak da hep farklıdır. Başka yerlerin çocuklarından hayatı daha farklı yaşar ve öyle büyürsünüz. Sanırım benim kuşağımdan çocuk olup da Yılmaz Güney filmi seyretmeyen yok gibidir. Benim çocukluğumun Yılmaz Güney'inden kalma bir söz hep hayatımın belli noktalarında olur olmaz aklıma düşmüştür. "Hayat bize mutlu olma şansı vermedi sevgili..." Sözde, siz kendiniz adına ne ararsanız onu bulursunuz. Belki o yıllarda sevdalanmak Anadolu'da, acı çekmek ile eş değerdi. Sevdanın kuralı ve yolları acı çekmek üzerine kuruluydu. Aslında repliğin devamını okuduğunuzda düşüncenin felsefi derinliğini daha da iyi anlıyorsunuz. "Hayat bize mutlu olma şansı vermedi sevgili... Biz kendimizden başka herkesin üzüntüsünü üzüntümüz, acısını acımız yaptık"... Geçmiş çocukluğa dönük Yılmaz Güney örneğinden sonra varmak istediğim nokta hayatta ve işte ne kadar mutlu olduğumuz durumuyla alakalı. Dünya Mutluluk Endeksi'nde Türkiye hep sonlarda yerini istikrarlı şekilde koruyor. Nasıl Finlandiya ülke olarak hep ilk sırada yer alıyorsa biz de ülke olarak Afganistan'la birlikte son sıralarda yerimizi koruyoruz. Durum böyle olunca insanları mutlu ve huzurlu etme adına yeni iş kolları ortaya çıktı. Tıbbi destekle birlikte her alanda koçluklar hayatımızın yeni parçaları oldu. 

Formül: Doğru kişiyle doğru yerde olmak

Sosyal medya platformlarında hayatı mutlu kılmak ile ilgili o kadar öneri ve görüş var ki. Onları okumak ve anlamak için mutlu olmaya huzuru yaşamaya zaman kalmıyor. Mutlu yaşam konusunda ehliyetli ehliyetsiz birçok kişi uzmanlaşmış önerilerini peşi sıra sıralıyor. 1-Güne gülümseyerek başlayın, 2-Egzersiz yapın, 3-Yeterince uyuyun, 4-Sağlıklı beslenin, 5-Gün içinde nefes molaları verin, 6-Stresle başa çıkmayı öğrenin, 7-Günlük tutun, 8-Minnet duyun, 9-Kendinize zaman ayırın, 10-Sevdiklerinize zaman ayırın... şeklinde devam ediyor. Sabır büyütmek ve kin tutmamak hepsinden önemli aslında. Mutlu olmak istemeyene aslında sebep yeteri kadar çok. Mutlu olmak isteyenler için de bir o kadar neden var. 

Son cümle: "Mutlu olmak hayatı doğal yaşamaktır. Doğru yerde doğru kişiyle birlikteyseniz sevgi ve saygının yanında her zaman yiyecek bir parça ekmeğiniz olacaktır"...