Düşük kalorili, sağlıklı ve lezziz bir yiyecek olan taze fasülyeyi kış aylarında da gönül rahatlığıyla tüketebileceksiniz. Kış hazırlığı başlasın! İşte karşınızda dondurucu için kışlık taze fasulye tarifi...

Dondurucu için kışlık taze fasulye tarifi

Sadece 2 kilogram taze fasulye ve 8 adet büyük boy domates ile kış ayları için lezzetli fasülye yemeği hazırlayabilirsiniz.

Kışlık taze fasulye nasıl yapılır?

Öncelikle fasulyeleri güzelce yıkayıp temizlemelisiniz. Daha sonra yemeklik olarak doğrayın. Ardından domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Altını açtığınız bir tencereye önce domatesleri, ardından da taze fasulyeleri aktarın. Ortalama olarak yaklaşık 20 dakika karıştırarak pişirin. Ardından karışımı geniş bir kaba alarak soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelen fasulyeleri buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuya kaldırın. Oldukça kolay ve pratik olan bu yöntemle kış ayları daha sağlıklı geçecek.

Taze fasülyenin sağlığa faydaları

Düşük kalorili ve besleyici bir sebze olan taze fasulye, A, C ve K vitaminleri, folat, demir, potasyum ve manganez açısından zengindir. Aynı zamanda lif içeriği yüksek olduğu için sindirim sistemini destekler, kabızlık ve diğer sindirim sorunlarının önlenmesine yardımcı olur. Potasyum ve folat içeriği sayesinde kalp sağlığını destekler. Ayrıca düşük yağ ve kolesterol içeriği ile kalp hastalığı riskini azaltır.

C vitamini içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirerek, enfeksiyonlara karşı koruma sağlayan taze fasulye, aynı zamanda K vitamini ve kalsiyum içeriği ile kemik sağlığını destekler ve osteoporoz riskini azaltır.

Ayrıca taze fasulye, bebekler için önemli vitamin ve mineral kaynakları sağlar. A vitamini görme gelişimi için, C vitamini bağışıklık için önemlidir. Lif içeriği, bebeklerin sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur ve kabızlığı önler. Taze fasulye genellikle alerjenik bir gıda değildir, bu nedenle bebeklerde alerji riski düşüktür. Kısacası her yaşta insanın mutlaka tüketmesi gereken bu sağlıklı yiyeceği mutlaka kış aylarında da sofranızdan eksik etmeyin.

Kaynak: Haber Merkezi