Geçtiğimiz hafta oynan Altay-Göztepe maçının kazananı, 90+7’de Atınç ile bulduğu golle Göztepe oldu.
Trendyol 1.Lig’in 4. Haftasında oynanan İzmir derbisinde Altay ile Göztepe karşılaştı. Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda oynanan mücadelenin kazananı 1-0’lık skorla Göztepe olurken maçın ardından çıkan olaylar uzun bir süre konuşulacağa benziyor.

Geçtiğimiz yıllarda Göztepe Stadı’nda oynanan maçta fişekler havada uçuşmuş, korner direğiyle futbolcu dövülmüş ve birçok kişi hastanelik olmuştu. Gerilim düzeyi oldukça yüksek bir şekilde oynanan bu maçta da Göztepe’nin 90+7’de bulduğu golden sonra ortalık karıştı. Atınç’ın abartılı gol sevinci, Altaylıların abartılı tepkisiyle karşılaşınca, bu defa futbolcular ve teknik heyetler arasında tartışma başladı. Altay’dan Murat, Göztepe’den Atınç kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Düşman yaratmaya o kadar alışmışız ki bizden olmayan herkes kötü sanki. Aynı şehirde herkes birbirinin komşusu durumundayken son yıllarda yaşanan gereksiz gerginliklerin bir sonunun gelmesi gerekiyor. Düşünün 4. Hafta mücadeleleri oynanıyor, Altay’ın 3 puanı bulunurken Göztepe bu galibiyetle puanını 4’e çıkarıyor. Kavga edeceğinize lige asılın. Sizin kavganızı görmek değil isteğimiz. Bizim isteğimiz, sizi Süper Lig’de görmek. Bunu başaramayacak camialar değiller. Sadece nasıl başaracakları konusunda bir fikirleri yok. Taraftara sevimli gözükmek için rakibine saldırırsan, dışarıda da taraftarlar birbirine saldırır. Son 5 yılda yaşanan saçma şiddet olayları da tam bu noktadan çıkıyor. Neyi paylaşamıyorlar, neden bu kadar kindarlar yada bunu yapınca ellerine ne geçiyor? İnanın hiç kimsenin bir fikri yok. Üstelik koca koca adamlar, yöneticiler de kavgaların içinde. Artık buna bir son verin. Zarar gören hem siz hem de şehrimiz oluyor.

Avrupa’da transfer sezonunun kapanmasıyla birlikte fırsat transferi adı altında kaliteli isimleri ülkemizde görme fırsatımız da artıyor. Bu sezon Süper Lig’in seviyesi öyle bir yere çıktı ki sanıyorum son 20 yılın en dişli kadroları aynı sezon içerisinde toplandı. Ligde diğer takımlarla ilk 4 takım dediğimiz takımların arasındaki kalite ve makas farkı iyice açılmış durumda. Rekabet edilemez bir lig ve sadece 3 takımın şampiyonluk şansının bulunduğu bir hale doğru gidiyoruz bu sene. 4’ten 3’e düşürdüm çünkü, Trabzonspor’un da 3 büyüklerle rekabet etme şansı kalmadı. Bundan dolayı hem kaliteli oyuncular izleyeceğimiz için seviniyoruz hem de ligimizin genel rekabetçilik dozunun düştüğü için üzülüyoruz. Sezon sonunda bu yapılan işler iyi mi kötü mü hep birlikte göreceğiz.