Müzik dünyada var olan en iyi evrensel dillerden biridir. Ezgilerini hissetmek için insan olmanız yeterlidir. Türkiye'de yıllardır sahne alan Antakya Medeniyetler Korosu, bu anlamda eşsiz ve çok değerlidir. Bu koronun, Kahramanmaraş merkezli büyük depremden sonra yıkılan Hatay içinden yeniden doğduğuna şahit olduk. Bu değerli ve kıymetli koro, İZSİAD'ın düzenlediği organizasyonda İzmirlilere muhteşem bir konser verdi. Özellikle İzmir Marşı salonda coşkuyu büyüttü. Antakya Medeniyetler Korosu, bu zamana kadar tüm dünyada bin 500'ün üzerinde konser vermiş. Koro, 2007 yılında kadim kent Hatay'ın tanıtımına katkı sağlamak ve medeniyetler arasında köprü kurmak misyonuyla üç semavi dine mensup kişilerce kurulmuş. Alevi, Sünni, Ermeni, Ortodoks, Katolik ve Musevilerden oluşan 200 kişilik koro, 2012 yılında Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmiş.
Depremde 7 üyesini kaybetti!
Asrın felaketi olarak kabul edilen büyük deprem, Antakya Medeniyetler Korosu için de büyük yas oldu. Koro, Hatay'daki depremde 7 üyesini kaybetti. Koro üyesi sanatçılardan Gizem Dönmez, Pınar Aksoy, Fatma Çevik, Müge Mimaroğlu, Mehmet Özdemir, Hakan Samsunlu ve Ahmet Fehmi Ayaz enkaz altında can verdi. Antakya Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat ile koronun teknik koordinatörü Bedirhan Gök depremin hemen ardından İzmir'de bir otele yerleştirildi. Koro Şefi Yılmaz Özfırat, depremden 8 saat sonra enkaz altından sağ kurtarıldı. İki isim hoşgörünün diğer şehri İzmir'de 200 kişilik koro için yeniden harekete geçti. Hatay'ın ayağa kalkması için onlar da müziklerini seslendirmeye başladılar. Müslüman, Hristiyan ve Musevi dinlerinin farklı mezheplerinden 200 kişi barış ve kardeşliğin mesajlarını müzik üzerinden vermeye devam edecek. Bu değerli koro medeniyetler arasında köprü olma misyonunu sürdürecek. İzmir'deki konser bunun en güzel örneğiydi.
Son cümle: Müzik hepimizi bir araya getiren evrensel bir dildir. Din, mezhep, ırk, statü sormaz. Sadece insan ister, yürek ister...