Son günlerde siyasette ana gündem CHP'de genel başkanlık seçimleri. CHP yapılacak büyük kurultay öncesi ilçe kongrelerinin ardından il kongreleri de yapılmaya devam ediliyor. Geçen hafta sonu CHP İzmir Kongresi yapıldı. Şenol Aslanoğlu ve Şakir Başak'ın yarıştığı kongreyi Aslanoğlu büyük oy farkıyla kazandı. Şenol Aslanoğlu ve seçilen ekibini tebrik ediyor yaklaşan yerel seçimler öncesi başarılar diliyorum. Bu seçimlerin ülke genelinde zor geçeceği benziyor. CHP İzmir İl Kongresi'ne CHP'de genel başkan adayı olan iki isim katılarak konuşma yaptı. Değişim isteyenlerin genel başkan adayı olarak öne çıkan Özgür Özel ile Örsan Öymen kongrede kürsüden görüşlerini dile getirdi. Özgür Özel'e salondan bir grubun tepki göstermesi dikkat çekti. Şu konuyu ayrı parantez açmak gerekiyor. Özgür Özel'in bugün partiye getirdiği tüm eleştirilerin önemle izlenmesi gerekiyor. Haklı olduğu birçok nokta var. Ama şunu da sormadan geçemeyeceğim. Özgür Bey, bu partinin yılladır yöneticisi. Meclis'te uzun zamandır CHP adına grup başkanvekilliği yapıyor. Gerek genel gerekse yerel seçimlerde aday belirleme bazında etkisi olduğu biliniyor. Doğal olarak şu akla geliyor. Yaptığı tüm eleştiriler yeni ortaya çıkmış değil. Niye zamanında ses soluk vermedi. Bunu not edip yazıya devam edelim. Evet, CHP'de bir genel başkanlık seçimi var. Bu sadece genel başkanlık seçimi değil. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerin aynı zamanda başkan adaylarının belirleneceği bir süreç. Kılıçdaroğlu İstanbul ve Ankara adaylarının tekrar aynı isimler olduğunu açıklasa da seçim sürecine girildiğinde sürprizler olabilir.

Adaylar Kılıçdaroğlu'nu destekliyor!

CHP İzmir Kongresi'nde iki aday da kurultayda Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıkça beyan etti. Şehirlerde ortaya çıkan tabloya bakılırsa CHP'de değişimciler çok fazla etkili olamayacak. İzmir'de iki aday yarışıyor ve iki adayda delegeden Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğim diyerek oy istiyor. İzmir siyaset olarak farklı bir şehirdir. Ülkede değişimi önce İzmir’in istemesi gerekiyor. İzmir istemezse genelde bazı şeylerin değişmesi zor oluyor. Yeni dönemde de CHP yerel seçimlere Kemal Kılıçdaroğlu ile ve onun belirlediği adaylarla girecek gibi görünüyor.

Son cümle: Siyasette değişim hele ki CHP'de değişim şart. Ama bu değişim 5 dönemdir vekil seçilenlerle olmaz. Bu iş heyecan yaratacak sıfır kilometre lider vasfı olan bir isimle olur...