500 yıllık geçmişi olan Sübye şerbeti özellikle Ege Bölgesi'nde yaygın olarak tüketilmektedir. Kavun çekirdeklerinden yapılan bu şerbet, serinletici ve ferahlatıcı bir etkiye sahiptir. Ferahlatmasının yanında sağlığada faydaları oldukça çok olan bu şerbet; Sindirim sistemini düzenler, böbrek taşlarını önler ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Sıcak havaların 500 yıllık kurtarıcı lezzeti: İzmir usulü sübye şerbeti tarifi

Eğer sıcak havalarda serinlemek ve ferahlatıcı bir içecek içmek istiyorsanız, sİzmir usulü sübye şerbeti tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte, İzmir usulü sübye şerbeti tarifi;

Malzemeler:

  • 2 adet kavun çekirdeği
  • 1 litre su
  • 600 gr şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)

Hazırlanışı: İlk önce kavunların çekirdeklerini ayıklayın, yıkayın ve güneş ışığında iyice kurutun. Kurumuş çekirdekleri bir havanda veya mutfak robotunda öğütün. Hafif irice kalacak şekilde dövmeniz yeterlidir. Ardından bir tencereye suyu koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra şekeri ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan şerbete öğütülmüş kavun çekirdeklerini ekleyin ve karıştırın. Limon suyunu da eklemek isterseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz. Karışımı bir tülbentten süzün ve buzdolabında soğutun. Servis ederken sübye şerbetini buzlu bardaklarda servis edin. Dilerseniz nane yaprağı veya limon dilimi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak: HABER MERKEZİ