AKP Ege Bölge Koordinatörü ve Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar ve babası Hatip Kırkpınar’a ait Kemalpaşa’daki 91 dubleks villanın imara aykırı şekilde yapıldığı iddiaları ile ilgili açılan davanın bilirkişi raporuna ulaştım.

Hani Bilal Kırkpınar, basına servis ettiği bültende ve bir TV kanalında çıktığı canlı yayında diyordu ya, “Bilirkişi benden rüşvet istedi, vermeyince başımıza bunlar geldi” diye...

Hatta o bilirkişiden şikâyetçi olduğunu ve şantaj yapıldığına dair ses kayıtlarını savcılığa teslim ettiğini anlatıyordu.

Şimdi sıkı durun...

Bilal Kırkpınar, “şikâyetçi oldum” dediği o bilirkişinin hazırladığı rapora itiraz etmiş ve yeni bir bilirkişi heyeti atanmasını istemiş. 

Bunun üzerine 3 kişilik uzman bir bilirkişi heyeti atanıyor ve 6 ay süre bir inceleme başlatılıyor.

Bu incelemenin sonucunu birazdan paylaşacağım sizlerle ve tüm gerçeği de öğrenmiş olacaksınız…

Bilal Kırkpınar, kamuoyuna ve medyaya “Benden rüşvet istedi, şikâyetçi oldum” dediği o bilirkişi için 27.09.2024 tarihinde şikayetçi olmuş!

Yani 3 gün önce!

Biz bu konuları yazmaya başlayınca!

Peki, Bilal Kırkpınar’a göre o bilirkişi ne zaman sözde rüşvet istemiş?

Bir yıl önce…

Sayın Kırkpınar, madem bilirkişi sizden rüşvet istedi, neden hemen savcılığa suç duyurusunda bulunmadınız?

Elinizde olduğunu iddia ettiğiniz ses kayıtlarını neden vermediniz?

Neden bir yıl bekleyip, neden hakkınızda imar yolsuzluğundan dava açıldığında alelacele şikâyetçi oldunuz?

Bakın şikâyet tarihi de dosya numarası da elimde.

İftira, şantaj, tehdit, komplo var diyordunuz ya hani?

Elbette böyle bir şey varsa devletin adli makamları gereğini yapacaktır.

Kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz, kalmamalı da!

Şimdi gelelim 3 uzman bilirkişinin sizin yasal, ruhsatlı dediğiniz tavuk kümeslerinden bozma havuzlu 91 adet dubleks villa hakkında hazırladığı o rapora…

Altı ay süren ve inşaatların uydudan sürekli izlendiği ve kayıt altına alındığı o rapora…

Ne diyor o raporda…

“Yapıların31/12/2017 tarihinden sonra yapımına başlandığı ve yapıların yeniden yapıldığı anlaşıldığından dolayı soruşturma konusu yapı kayıt belgelerinin iptal edilmesi e Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmesi safhasında e-Devlet sistemi üzerinden veya kurum ve kuruluşlara yapılan müracaatta YALAN beyanda bulunulması durumunda yalan beyanda bulunan hakkında 5237 sayılı kanun uyarınca suç duyurusunda bulunulur. Yapı Kayıt belgeleri başvuru detayları incelendiğinde ise beyanda bulunan kişinin Hatip Kırkpınar olduğu, bu yüzden de Hatip Kırkpınar’ın yapı kayıt belgeleri başvurusunda YANLIŞ ve YALAN beyan vermekten dolayı sorumlu olduğu kanaatine varılmıştır.”

Rapor aynen devam ediyor:

“Soruşturma konusu parsel üzerindeki yapıların güçlendirme ruhsatları iptal edildiğinden dolayı da yapılmış tüm inşai faaliyetlerin RUHSATSIZ  olarak yapıldığı anlaşılmaktadır. Bu durumda yapılan esaslı  tadilatlarda dolayı yapıların KAÇAK duruma düştüğü, yapıların ruhsatlarındaki alanları haricinde ilave alanlara sahip olduğu tespit edilmiştir. İmar mevzuatına aykırı unsurlar hakkında adli suçun oluşması için ruhsat ve eklerine inşa edilmiş olan yapının bina vasfında olması şarttır. 

Yerinde yapılan kontrollerde mevcut ana taşınmaza, ruhsatsız olarak inşa edilen yapıların, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 5. Maddesindeki bina tanımına uyduğu, İmar Kirliliği’ne sebep olduğu kanaatine varılmıştır.

Peki yapı denetim kuruluşları ne yapmış bu inşaatlarda?

İşte bilirkişi raporunda geçen O detaylar:

  “Soruşturma konusu parsel üzerindeki yapıların projesine uygun şekilde imalatları denetlemekle yükümlü yapı denetim firmasının görevlerini yerine getirmediği, uydu görüntüleri ve yıl sonu hak ediş eki fotoğraflar incelendiğinde, yapıların (tavuk kümeslerinin) tamamen yıkılmış olduğu, güçlendirme projesine aykırı olarak imalatların yapıldığı görüldüğü halde, bakanlığa, ilgili belediyeye ve yapı müteahhidine bir bildirimde bulunmadığı anlaşılmıştır.”

Ve 6 ay süren raporun sonucu…

“Parsel üzerindeki yapıların İmar Kirliliği’ne sebebiyet verdiklerinden dolayı yapıyı yapan ve yaptıran olarak Kırkpınar Süt Ürünleri Gıda ve Hayvancılık Şirketi yetkilisi ve yapı müteahhidi Bilal Kırkpınar’ın sorumlu olduğu kanaatine varılmıştır.”

İşte tüm bilirkişi görüşleri ortada Bilal Bey…

Sizin “Rüşvetçi” diyerek raporunu iptal ettirdiğiniz bilirkişinin yerine savcılığın 3 uzman atayarak yeniden yaptırdığı bilirkişi raporu da aynı şeyi yazıyor: 

Tavuk kümesleri güçlendirmesi adı altında alınan Yapı kayıt belgeleri ve ruhsatları ile bunları yıkarak yerlerine yapılan yüzme havuzlu 91 adet dubleks villa KAÇAK ve RUHSATSIZ’dır.

Elinizde bulunan yapı kayıt belgeleri ve ruhsatlar da YALAN beyanda bulunmaktan iptal edilmiş!

Şimdi kim doğruyu söylüyor sayın Kırkpınar?

Siz mi?

Üç uzman bilirkişi mi?

Bu bilirkişilerin raporuna göre sizin, babanızın ve bu işteki diğer sorumlular hakkında iddianame hazırlayıp dava açan Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı mı?

Kararı bağımsız yüce Türk adaleti verecek.

Benim asıl merak ettiğim,  Bilal Kırkpınar AKP’den Bayraklı Belediye Başkanı seçilseydi ve bu soruşturmadan dolayı görevinden istifa edecek miydi?

Kendisi halen AKP Ege Bölge Koordinatörü…

Soruşturmanın selameti açısından bu görevine hala devam edecek mi?

Bu konularda en küçük bir şüpheye bile mahal vermeyen AKP Genel Merkezi’nin bu iddialar ve soruşturma kapsamında nasıl bir tavır alacağını çok merak ediyorum.