30 Ağustos Zafer Bayramı, bu yıl cuma gününe denk geldi.

Klasik tartışma Perşembe'den başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Cuma hutbesinde Atatürk ve silah arkadaşlarına yer verecek mi vermeyecek mi! Doğal olarak her zaman olduğu gibi Diyanet kendi kurucusu olduğu Atatürk'e yine bir Fatiha okumayı uygun görmedi. Şükür her zamanki gibi şaşırmadık. Özellikle sosyal medyada Atatürk aleyhine yapılan olumsuz ve kara propaganda aslında küçücük bir azınlık tarafından pişirilip servis ediliyor. Ülkeleri millet yapan ortak milli değerleridir. Bayrak ve vatan nasıl hepimiz için ortak değerse bu ülke için Atatürk'ün ortak değer olduğu Metropoll araştırma şirketinin yaptığı Atatürk anketi ortaya koydu. Toplumun karpuz gibi ikiye bölünüp kutuplaşmanın arttığını yıllardır hep konuşuyoruz. Mithat Sancar ve ekibinin yaptığı anket aslında halk arasında bunun en azından Atatürk sevgisi konusunda tersten işlediğini görüyoruz. Her ne yapılırsa yapılsın Atatürk sevgisi ve saygısı bu toplumun damarlarına işlemiş genetik bir durum olarak geleceğe taşınıyor. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Ama kabul edelim ki, ülkenin ortak değerlerine hakaret etmek ve kin kusmak kimsenin de hakkı değil. 

Ülke olarak Atatürk'e şükran duyuyoruz!

Metropoll araştırma şirketinin sosyal medya hesaplarından yayınlanan ankette halka "Mustafa Kemal Atatürk'e bu ülkeye yaptıklarından dolayı şükran duyuyor musunuz?" sorusu yöneltiliyor. 28 ilde yapılan ankette yüzde 86,4'lük bölüm soruya 'Evet, şükran duyuyorum' cevabını veriyor. Şükran duymayanların oranı da yüzde 10,2 olarak ortaya çıkıyor. Yüzde 3.4'lük bölüm ise fikrim yok/cevabım yok diyor. Anketin detayında seçmen bazında ise şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkıyor. AK Parti'ye oy veren seçmenin yüzde 82,4'lük bölümü Atatürk'e şükran duyuyor. AK Partili seçmende şükran duymayanları oranı yüzde 13,2 olarak tespit ediliyor. CHP seçmeni Atatürk'e yüzde 94,4 ile şükran duyuyor. CHP'de de şükran duymayanlar var oranı da yüzde 4,5 şeklinde. MHP seçmeni yüzde 92,9 oranla şükran duyuyor. İYİ Parti seçmeninde oran yüzde 95,7 şeklinde. DEM Parti 79,8 ile şükran duyarken, Yeniden Refah Partili seçmenin Atatürk'e şükran duyma oranı yüzde 60 oluyor. Partilerin içinde Atatürk'e tam 100 puan Zafer Partisi'nden çıkıyor. 

Son cümle: Tarihi gerçeklerin ortaya çıkardığı lider, önder sevgisini önlemek mümkün değil. Atatürk bu ülkenin dün-bugün-yarın ve gelecekte en büyük değeri olmaya devam edecektir...