Bilmem farkında mısınız, CHP’nin zaferle çıktığı yerel seçimden sonra oluşan umut havası;  ‘tamam bu iş bitti, ceberut yönetimin sonuna gelindi, artık iktidar da değişecek’ beklentisi, yerini yine umutsuzluğa bırakıyor!..

Zira CHP, sanki birinci parti değilmiş gibi bir eziklik, bir aşağılık kompleksi içinde; seçim isteyemiyor, demeç muhalefetiyle yetiniyor!  Bunlar yetmiyor, içeride ‘muhalefet’ dışarıda ‘devlet yanlısı’ oluyor. Yahu, devlet dediğin tek adam!..

Biz, hepimiz devletin ‘tek adamlaşmasına’ muhalefet etmiyor muyuz? Yurt dışında nedir bu ‘Tayyipçi’ şovlar?  Dışarıda Tayyip destekçisi olunca milli birlik bütünlük mü korunuyor? Türkiye tek adamın berbat dış politikası yüzünden yaşamıyor mu mülteci sorununu, itibarsızlaşmayı… ABD’de sergilenen görüntü, New York belediye başkanına verilen ‘rüşvet’in normalleştirilmesi… Akıllara ziyan!

Nedir bu ülkenin talihsizliği, kara bahtı bilmiyorum, anlamakta zorlanıyorum! Tam da ‘Bu kez tamam güçlü bir muhalefet göreceğiz’ derken neden bu eziklik, pasiflik, iktidar kuyrukçuluğu!...

Yeminle, halkın muhalefeti; muhalefet partilerinin çok önünde… Halkın muhalefetine önderlik edecek kadrolar yetersiz yaşadığımız tam da bu!.. CHP, halkın muhalefetini örgütleyip, önderlik etse, sandık yarın gelecek!..

CHP’nin bu tavrını çok iyi okuyan tek adam, yerel seçim sonrası yaşadığı şaşkınlığı üzerinden atıp yine siyaseti, ülkeyi domine etmeyi başarıyor!.. Yetmiyor, CHP’yi de önünde ‘hizalıyor’

Nedir arkadaş TBMM açılışında ayağa kalkmalar? Bu nasıl bir aymazlık, bu konuda bile organize olamama hali?.. O tek adam ki, getirdiği sistemle TBMM’nin köküne kibrit suyu atmış!.. Parlamento’yu göstermelik hale getirmiş; ‘mış gibi yapan’ vekillerin toplanma alanına çevirmiş. Siz de bir güzel ayağa kalkıp bu sistemi ‘kutsuyorsunuz’… Yazıklar olsun!.. Çıkarken ayağa kalkmamışlar, çünkü konuşması AKP Genel Başkanı konuşmasıymış!.. Ee ne bekliyordun, tarafsız Cumhurbaşkanı olmasını mı? Gerçekten insanı delirtiyorlar!.. 

Bahçeli sabah grup toplantısında saydırmış, tehditler, hakaretler bini bir para; akşamına sohbet muhabbet!.. Neymiş, siyasette bunlar olurmuş böyle omurgasızlık olur mu? 

İktidar ülkeyi bozdu, muhalefet de akıl sağlığımızı bozmaya çalışıyor. 

Ya biz, bu rejimin baskısı, sansürü, ekonomik terörü altında ezilen milyonlar ne istiyor? Halk seçim istiyor ve beklenti bu talebi hayata geçirecek güçlü bir muhalefet görmek istiyor, cılız demeçler duymak değil!.. Hele şimdiden ‘başkanlığa kim aday olacak’ zırvalarıyla günü geçirmek olacak şey değil. Bu tartışmalar bile iktidarın muhalefeti içten çürütme planının parçası kimse görüp anlamıyor mu? 

Maden işçisi yürüyor, sendikalar miting yapıyor, emekli astsubaylar bile sokakta hak arıyor!.. Muhalefet partileri izliyor…Nerede seçim talebinin dile getirileceği mitingler; bekliyoruz bakalım göreceğiz!..

Böyle giderse iktidar, CHP’li belediyelere kan kusturmaya devam eder; iyice iş yapamaz hale getirir. İlk yerel seçimde de kaybettiği yerleri geri alır!.. Kimse o zaman ağlayıp zırlamasın.