İzmir futbolunun yıllardır süren en büyük problemlerinin başında aslında stadyum sorunu geliyor. Şahsım hükümetinin profesyonel spor kulübü olmayan il ve ilçelere bile ultra lüks spor tesisleri yaparken Türkiye’nin en büyük üçüncü şehrini bu kadar görmezden gelmesinin sebebini anlamakta tabi ki pek de zorlanmıyoruz. Hizmet ülkenin her noktasına, her mahallesine, her sokağına eşit gitmesi gereken bir olgudur. Bu olgu ise iktidarlar tarafından sağlanması zorunlu bir eylemdir aslında. Geldiğimiz bu noktada ülke yönetimi değişene kadar kaderine terkedilmiş olan güzel İzmir için kendi elimizdeki imkanları en doğru şekilde kullanmak tek şansımız gibi gözüküyor.
Bu noktada İzmir kulüplerinin hem kendi vizyonlarına hem de misyonlarına uygun hareket etmeleri çok önemli. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla 2018 yılında yapmış olduğu Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu, Tire ilçesinde mücadele eden herhangi bir kulüp kalmamasıyla birlikte boş kaldı. Maliyeti tam 64 Milyon TL olan bu modern stadyumun, seyirci kapasitesi ise 13 bin 500. Spor Toto Süper Lig karşılaşmaları ve uluslararası maçların oynanabileceği UEFA standartlarındaki stat, 4×6 metre boyutlarındaki iki skorboardun yanı sıra ses ve ışık sistemleri, akustiği ve görüntüsüyle Türkiye’nin en modern spor tesislerinden bir tanesi olmasına rağmen sadece 1 yıl kullanılabildi.
Türk ve dünya futboluna Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder, Berke Özer, Barış Alıcı gibi isimleri kazandırmış olan, ‘İyi birey, iyi vatandaş, iyi sporcu’ sloganıyla yola çıkan Altınordu, bence sahipsiz kalmış Tire Stadyumu’na tekrar gereken değeri kazandırmaya en uygun kulüp konumunda. Yetiştirici kimliğiyle ön planda olan Altınordu’nun Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu’nu içinde bulunduğu durumdan kurtarması ‘İyi birey ve İyi vatandaş’ söyleminin de bir kez daha toplum önünde karşılık bulması açısından büyük önem taşıyor.
Konuya bakılacak diğer bir açı ise Altınordu’nun tesislerinin Torbalı’da bulunuyor olması. Tesislerin bulunduğu konum bile Tire tercihi konusunda Altınordu’nun elini güçlendiriyor. Tesislerin bulunduğu konumdan Altay Alsancak Stadyumu’na uzaklık yaklaşık 60 kilometre iken aynı tesislerden Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu’na uzaklık sadece 40 kilometre. İyi bireyler yetiştirmeyi ön planda tutan Altınordu her türlü israf politikasının karşısında durarak bence Torbalı-Tire hattını kendi yararına kullanmalı. Altınordu eğer modern bir stadyuma sahip olmasına rağmen keyifli futbolun özlemini yaşayan Tire halkının da desteğini arkasına almayı başarabilirse belki de yıllardır yaşanan taraftar sıkıntısının da çözümüne böylelikle ulaşmış olur.
Sporda üretilen yanlış politikalara karşı Altınordu’nun yapacağı bir Tire hamlesi hem İzmir futbolu için hem Altınordu için hem de Tire halkı için çok faydalı olacaktır. İyi birey, İyi vatandaş, iyi sporcu diyerek çıkılan bu yolda, bu kıymetli söyleme olan bağlılığı göstermek için çok uygun bir zaman.