31 Mart seçim yenilgisinden sonra dikkatleri başka yöne çevirip, gündem belirleme telaşına giren ‘tek adam’, bula bula Anayasa’yı buldu; masaya sürdü!.. Ne var ki, artık kimse yemiyor, zerre kadar da karşılığı olmadı zaten !..

Uygulanmayan, delik deşik edilmiş bir Anayasa ortadayken, AYM kararları ayaklar altında çiğnenirken, istedikleri kararı çıkarmayan AYM üyelerine ‘terörist’ diyebilecek bir zihniyet varken; bize neyi dayatmaya çalışıyor bunlar?.. Hadi oradan, geçiniz…

 Öyle alelacele bir gündem yaratma çabası ki, ortada bir taslak yok, hazırlık yok, ne isteniyor, neden isteniyor belli değil ama TBMM Başkanı partileri ziyaret edip Anayasa değişikliğini anlatmaya çalışıyor… Zavallı bir gündem belirleme gayreti; Özgün Özel’in akıllıca bir manevrasıyla hop, boşa düşüyor. Oysa bir zamanlar böyle miydi, ‘tek adam’ gündemi ortaya atar, CHP peşinden sürüklenirdi.

Bu kez durum farklı, CHP lideri, yapılmayanı yapıyor, AKP ve MHP Genel Başkanlarını ziyaret ediyor ve gündem bir anda buraya dönüyor. Bir kere şunu teslim edelim, gerçekten akıllıca bir manevra!.. AKP’nin seçim yenilgisi, ekonomik çöküş, devrettikleri belediyelerdeki saltanat ve borç yükü rezilliğini unutturma gayreti boşa düştü.

Muhalefet olarak Özgür Özel söylemek istediklerini yüz yüze söyledi, haa ne yanıt aldığını bilmiyoruz. Belli ki karşı taraf buna ambargo koymuş. Ortak açıklama yapmaya bile cesaretleri yok. Şeffaf olmayı hiç bilmediler ki, halka karşı hiç açık olmadılar ki, şu görüşmelerde olsunlar! Her şey gizli saklı; iktidar böyle geldi böyle gidecek… Ama iktidardan gidişleri gizli saklı olmayacak gümbür gümbür olacak, o da ayrı!..

CHP’nin ‘gündem lideri’ olması sadece iktidarla görüşmesiyle sınırlı değil tabii... Özgür Özel’in o AKP’li trol sözde gazeteci ile görüşmesi bile bence bu planının bir parçası. AKP cenahı şaşkın, Özgür Özel karşısında iki büklüm oturan AKP’li trol, ona yukarıdan bakan Özgün Özel fotosu boşuna servis edilmedi!.. Statükocu CHP’liler de, ‘vay nasıl görüşür’ çığlıkları atıyor; bu işin şifresini okumayı bile bilmiyorlar, bunu da geçiniz!..

Yetmedi… CHP nihayet meydanlara çıkıyor!.. Ertelenen emekli mitingi 26 Mayıs’ta Ankara’da yapılıyor. Son seçimlere damgasını vuran bir kesim olan emekliler seslerini meydanlardan duyuracak. 18 Mayıs’ta da İstanbul’da ‘öğretmenler’ için miting yapacak CHP. Atanamayan, mülakatta elenen, sözleşmeli çalışmak zorunda kalan on binlerce öğretmen ve aileleri bu mitingde buluşacak.

Bunlar önemli gelişmeler ve ciddi gündem yaratacak adımlar. Bu kez iktidar CHP’nin yarattığı gündemler arkasında sürüklenecek. Ve elbette yerel yönetimlerin performansı ve ortaya koyacağı icraatlar da bu işin parçası olacak. Yeter ki, daha önce de yazıp söylediğim gibi, devraldıkları enkazlarla başa çıkmaya çalışan başkanlara zaman tanıma konusunda iyi niyetli olalım!...