Son yerel seçimlerde büyük bir hezimet yaşayan ‘tek adam’ ve ekibi, belli ki o zamandan beri ‘CHP’li belediyelerin iflahını nasıl keseriz, çökertip, iş yapamaz hale getiririz’ diye kafa patlatmış ve sonunda ‘evreka’ diyerek SGK’yı üstlerine salmaya karar vermiş!..

Evet, söz konusu kötülükse, heybede her zaman malzeme vardır. Yeter ki zamanlama ve gerekçe kılıfına uydurulsun. Söz konusu SGK borçları geçmiş dönemlerin AKP’li başkanlarına aitmiş, hiç ödenmemiş; zaten isteyen de olmamış; yetmezmiş gibi başka kalemlerde de yüklü borçları da yeni yönetimlere takmışlar… Ne gam!..

Utanma, empati vb. insani duygular olmadığı için bunlar hiç önemli değil. Belediyeler zaten büyük borçlarla devraldıkları yapıyı döndürmeye çalışıp maaş ödemeye çabalarken; bir de bu darbe gelmiş; hizmetler aksayacakmış!.. Ne gam… 

Vatandaş hizmeti alamayacak, kentler ilçeler belki de en temel yatırımları bile yapamaz hale gelecek… Zaten istenen bu değil mi? Evet, tam da bu! Peki kim zararlı çıkacak? Elbette vatandaş. Peki umurlarında mı, yoo; öyle bir kaygıları hiç olmadı ki!.. Vatandaş zaten batan ekonominin yükü altında eziliyor, vergiler, zamlar, hayat pahalılığı ile bırakın yaşamayı hayatta kalmakta bile zorlanıyor. Bir de belediyelerden gelecek hizmetleri de engelle ki, rezilliğin üzerine tüy dikilsin!.. Vatandaş iki taraflı kıskaca girsin; CHP’ye oy verdiği için cezalandırılsın. 

Halkını bu kadar düşünmeyen bir yönetim anlayışı olur mu, derseniz söz konusu kötülükse elbette olur ve oluyor. 

AKP’li belediyelerin yıllardır ödemediği borçları CHP’ye kitleyip bunun yaratacağı mağduriyet üzerinden oy devşirmeye çalışmak, akla vicdana sığar mı? Onlarınkine sığıyor!..

Tıpkı yıllardır sokak hayvanları için hiçbir önlem almayıp CHP göreve gelince Meclis’te kavga dövüş ‘katliam yasasını’ çıkarmaları gibi!.. Bugün sokaklarda kedi köpek popülasyonu arttıysa, sorumlusu yıllardır bu konuya zerre kadar önem vermeyen AKP iktidarı ve onun belediyeleri. 

Ne var ki, başta İzmir olmak üzere öteden beri CHP yönetiminde olan belediyeleri bu tablonun dışında tutuyorum. Bu kadar borç yükü, ödenmeyen maaşlar ve bunun getirdiği eylemler… Aziz Kocaoğlu döneminde gerçekten iyi yönetilen bir belediye bugün nasıl bu halde, anlamak mümkün değil!.. Konu, isimler değil, yönetim anlayışı ve zafiyeti. Şimdi büyükşehir ve ilçeleriyle görüyor ve duyuyoruz ki mali yönden büyük bir kıskaç içindeler. Sıkıntı büyük ve sokağa taşıyor!..

Tüm CHP’li belediyeler bu sorunları aşmak ve kentlerine hak ettikleri hizmeti vermek zorunda.  Kimse onlara dikensiz gül bahçesi vaat etmedi, hepsi göreve talip olurken kendilerini neyin beklediğini iyi kötü biliyordu. 

Düşünün ki, CHP iktidar oldu, belediyelerden çok daha kötü durumda ve bilinmezlerle dolu bir ülkeyi yönetmeye girişecekler. Madem hizmete talip olundu, evet iktidarın kötü niyetini halka teşhir edecekler ama diğer yandan zorunlu hizmetleri de aksatmayacaklar. Kötülük varsa, iyilik de olmak zorunda!...