Çeşme’ de GES’e (Güneş Enerjisi Santrali) karşı büyük direniş var! Sadece Çeşme için değil bu tür direniş Karaburun için de yapıldı.

Karaburun’da; Sarpancık, Salman, Küçükbahçe, Yayla, Eğlenhoca’dadaki gibi, Yarımada’da yapılacak 300 bin adet güneş paneline karşı çıkıldığı gibi Çeşme’de de büyük bir tepki örgütleniyor.

Meralar yok olmasın diye “Toprağına sahip çık!” diye çağrılar yapıldı Karaburun’da.

Çeşme’de de “Tarımsal araziler ve yerel ekonomiyi korumak; Ekosistemin ve biyoçeşitliliğin sürdürülebilmesi; toprak aşınımının ve iklim krizinin engellenebileceği kadar engellenebilmesi için yapılıyor bu çağrılar.

5,81 hektar tarım arazisine 18 bin 600 güneş panelinin Çeşme’ye yerleştirilmesinin önlenmesi topluca direnişimizle mümkündür.
Çeşme, İzmir, Karaburun, Karşıyaka Kent Konseyleri; İzmir Yaşam Alanları (İYA), ÇEŞÇEP (Çeşme Çevre Platformu), EGEÇEP (Ege Çevre ve Kültür Platformu); GÜLDER (Güzelbahçe Kültür, Çevre ve Güzelleştirme Derneği), Dünya Kenti İzmir Derneği, YASAD, GÜDODER onurlu ve sorumluluk yüklü bilinçleriyle yapıyorlar bu çağrılarını.

18 Eylül 2024 Çarşamba günü akşamına kadar İzmir Yaşam Alanları’na isimlerinizi yazdırarak bu eylemin destekçisi olabilir, yaşam alanlarımızın korunmasını sağlayabilirsiniz. 20.09.2024 Cuma günü Çeşme’ye gidecek olan araçlar ücretsiz olacaktır.

Evet, yaşam alanlarımız yok edilmek üzere ağır saldırı altındadır. Günün mücadelesi ekolojik yıkıma karşı örgütlü olarak yürütülmek zorundadır.
Sorun sadece Çeşme Yarımadası ile sınırlı değildir. Bergama, Kazdağları, Akbelen, Fırtına Deresi, Dersim-Ovacık, İliç, Kışladağ, Çaldağ, Diyarbakır, Hakkari…
Sorun tüm ülkemizi kuşatmıştır. Hep birlikte ve omuz omuza doğamızı, kültürlerimizi, yaşamlarımızı korumak zorundayız.
O zaman Çeşme’deki Musalla Kafe önünde saat 13.00’teki buluşmaya katılmalıyız!