Gerçeklerin rahatlıkla örtbas edildiği, halkın çoğunluğunun da gerçekleri görmezden geldiği, söylemeye korktuğu bir ülkede muktedirler dilediği gibi at oynatır, oyun çevirir; kötülüklerini pervasızca hayata geçirir!.. Türkiye ne yazık ki uzun zamandır böyle bir ülke…

Ozan ve yorumcu Leonard Cohen’in dediği gibi; ‘Herkes biliyor zarların hileli olduğunu, herkes biliyor kaptanın yalan söylediğini, herkes biliyor dövüşün adil olmadığını, ve iyi adamların kaybettiğini…’

Ülkede hemen herkes özellikle 2018’den beri seçimlerde ‘zarların hileli atıldığını’ yani ‘şaibeli’ olduğunu bilmiyor mu? Biliyor!.. Ahali, ‘kaptan’ın dün söylediğinin bugün aksini söylediğini; gerçekleri örtbas etmek için sahte gündemlerle top çevirdiğini de biliyor.

Sonunda iyi insanlar kaybediyor, kaybediliyor, kötüler ve kötülük galebe çalıyor. Ve bu kötüler nedense hep ‘din iman’ diyor, din üzerinden herkese ayar veriyor ve pek çok pisliği din kisvesi altında yapıyor. Utanmak, arlanmak, mahcup olmak yok; ‘günahtır, kul hakkıdır, merhamettir, adil ve vicdanlı olmaktır…’ yok, unuttuk bu hasletleri…

İşte, ülkeye ayağa kaldıran son olay!.. 8 yaşındaki kız evlat kayboluyor, günler sonra katledilmiş bulunuyor; köydeki hemen herkesin işin iç yüzünü bildiği halde konuşmuyor!.. Neyden ve neden korkuluyor? Kim, kimler, hangi yapı korunuyor? İktidar partisi bölge milletvekili hiç çekinmeden ‘Bazen bilip de söylemememiz gereken şeyler var’ diyebiliyor!.. Hukuken ‘sen ne demek istiyorsun’ denilebiliyor mu, hayır denmiyor.

Bütün ülke ayağa kalkmış, bu habere yayın yasağı getiriliyor… Şimdiye dek gördük ki, ucu iktidara bir şekilde dokunacak, altından istemedikleri bir şeyler çıkma ihtimali olan her habere hop, yayın yasağı geliyor. Çünkü katledilen o minicik masum bedenin altında lağım akıyor! İşin içinde kirli, gayrimeşru ilişkiler, Hizbullah, cami, imam, kuran kursu varsa, yasak da var!..

Evet, ülkeyi gemiye benzetirsek; Cohen’in dediği gibi gemi su alıyor. Zenginin daha zengin olduğu, yoksulluğun arttığı ve yaygınlaştığı bir düzeni yaşıyoruz. Bir avuç AKP dönemi zengini hariç herkes biliyor batmakta olduğumuzu ve kaptanın sürekli yalan söylediğini biliyor!..

8 yaşındaki masum bir evlat, toplumun kokuşmuş halini tokat gibi yüzümüze çarptı! Bilip de susma hali bu. Artık herkesin bildiğini söyleme zamanı değil mi?
İşte ülkenin hali pür melalini anlatan şiirden bazı dizeler:
Herkes biliyor, zarların hileli olduğunu
herkes parmaklarını çapraz yapar yuvarlarken
herkes biliyor, iyi adamların kaybettiğini
herkes biliyor, dövüşün hileli olduğunu
fakirler fakir kalır, zenginler zenginleşir
herkes biliyor, geminin su aldığını
herkes biliyor, kaptanın yalan söylediğini
herkeste bu buruk duygular…