Dindar ve kindar nesil yetiştirme yolunda AKP gereken mesafeyi aldı mı? Bence hayır!

Kitleleri birbirine kırdırmak için elinden geleni ardına koymayan bir lider var. Bir türlü başarıya ulaşamadı. Ne geçim sıkıntısı çekenleri zincir marketlerle, ne de asgari ücretlileri memurlarla çatıştıramadı. Ne dediyse boş çıktı. Faiz sebep enflasyon sonuç da fos çıktı, enflasyonun tek haneye indirilme söylemi de.

22 yıldır ne söylendiyse boş çıktı. Dolu olan ise yandaşın cebi.

Bir gerçek var ki, 22 yıl içinde kritik durumlarda yurtdışından destek geldi. Orta Doğuda on yıllardır taşeron olarak, yeni ifade ile vekalet savaşı sürdürmek için yaratılan örgütler devreye girdi. Türk düşmanı bilinen bu örgütle bombalı saldırılarla seçmeni “istikrara” yönlendirdi. İstikrar var mıydı? Tabii ki hayır! 13 yıldır iktidarda olan bir parti 2015 haziranında çoğunluk partisi olamadı. Seçimde çoğunluğu alamadı. Seçimin 15 Kasım’da yenilenmesine karar verildi. Bu arada oyun içinde oyun, terör üstüne terör olayları yaşandı.

Ek olarak yeni yönetimin acemiliği ve alışma sürecinden bahisle yandaş medya istikrar için mevcut partinin seçilmesinin yararı konusunda kitleleri inandırdı. Burada kitlelere salınan bazı korku dalgasının etkisi de var mıydı acaba?

22 yıllık yönetimin kırılma tarihi 7 Haziran 2015 seçimiydi ama 2023’e kadar birçok senaryonun uygulanması ile iktidar devletin başında kaldı.

Senaryolar bazı olayları veya girişimleri “saklamak”, kitleleri farklı alanlara yönlendirmek için yazılır ve uygulanır. Bu konuda yüzlerce örnek vermek olası.

Bir saptamayı yapmadan geçmeyeyim: Örgütsüz kitleler, yani sade vatandaş “sahte” terör olaylarından doğal olarak etkilenebilir veya düşüncesini sandığa yansıtmakta çekingen davranabilir. Bir gerçek var ki balyoz, Ergenekon benzeri süregelen davalardaki “sanıklar ve tutuklular” her zaman dik durdu. Son dönemde bazı genç gazeteciler “gerekçesiz” veya “nedensiz” gözaltına alınıp demir parmaklıklar arkasında bekletilse de duruşlarından ödün vermediler. Bu duruş yarınlar için halkımıza umut veriyor diye düşünüyorum.
AKP’nin Genel Başkanı muhtemelen bu aralarda sıkıştı ki, yıllardır altyapısı oluşturulmaya çalışılan “sahipsiz hayvanlar” dosyası raftan indirildi. Sahipsiz köpekleri öldürelim kampanyası bir yasa önerisi olarak gündeme getirildi. Bundan sonuç alınır mı? Kolay değil. Yasa ile köpekleri belediyeler toplatsın ve uyutsun kuralı getirilip CHP’li belediyeler sıkıştırılmak istenebilir.

Bu senaryolar denizaşırı ülkeden, Avrupa’daki bazı işbirlikçilerinden geliyor olabilir. Bu senaryo dosyaları 100 yıldan fazladır Türkiye Cumhuriyeti üzerinde deneniyor. Bugüne dek hiçbirini tutturamadılar. Umarım bu çabaları da boşa çıkar.