Geçen hafta harika bir komedi filmi vizyona girdi. Ben izlerken çok keyif aldım hem güldüm hem düşündüm…
Bu haftaki yazımın konusunu da bu film belirledi. Şimdi size bu filmi yazacağım ama önce yaşanmış bir hikâye ile başlayacağım yani gerçek bir hikâye…
1960’lı yıllar! Elâzığ akıl hastanesinden personelin bir ihmali sonucu bütün deliler kaçar, Elazığ’ın cadde ve sokaklarına dağılırlar. Toplam 423 deli kaçmıştır. Mülki makamlar panikler, Başhekime koşup; “Doktor Bey ne yapalım?” diye sorarlar. O zamanın ünlü doktoru Mutemet Bey hastanenin başhekimidir. Mutemet Bey; “Bana bir düdük verin ve arkama yapışarak gelin” der. Doktor önde birkaç personeli arkasında kara trencilik oynayarak bütün Elazığ’ı “çuf çuf” nidalarıyla dolaşırlar. Başhekimin tahmini tutmuştur, bütün deliler bu kuyruğa girer vagon olurlar. Lokomotif, yani başhekim Mutemet Bey yönünü hastaneye çevirince tüm kaçan deliler hastaneye geri dönmüş olurlar. Sorun çözüldüğü için hem mülki makamlar ve doktorlar hem de trencilik oynayıp hastaneye döndükleri için de deliler hallerinden çok memnundur. Olayın en enteresan yanı akşam sayımında ortaya çıkar çünkü hastaneye trencilik oynayarak gelenlerin sayısı 612 kişidir.
Şimdi bu hikâyeyi neden anlattım? kim deli kim deli değil? Deli neye göre kime göre deli?
Bu ve bunun gibi birçok soruyu insan soruyor ve düşünüyor?
Gelelim bahsettiğim filme, filmin adı MAHŞERİN ÜÇ DELİSİ Sosyal Fobi, Şizofreni ve Çoklu Kişilik tedavisi gören üç hasta hastane nakli sırasında üç suçlu ile karıştırılır ve bir suç örgütü tarafından kaçırılır. Özgür olmak ve hayatta kalmak için yeni görevi kabul ederek kimliklerini gizlerler ve aksiyon dolu bir maceraya atılırlar. Gerçekten de aksiyon dolu bir film olmuş çünkü üç kahramanın başına gelmeyen kalmadı…
Güya bu kişiler akıl hastanesinde tedavi gören deliler ama filmde öyle karakterler var ki kim veli kim deli belli değil anlamak çok zor…
Film hayata o kadar bağlı ki bazen de traji komik hikayelerle de bizi kendine çekiyor. Aksiyon dolu sahnelerle bizi heyecanlandırırken biran da kendinizi kahkahalar içinde buluyorsunuz.
Tabii hayatın şifresini arıyorsanız bu filmin içinde değil ama keyifli vakit geçirmek, gülmek ve biraz da düşünmek için izlenebilecek bir film güzel bir yaz komedisi olmuş.
Şimdi topluma dönüp bakalım…
Kim deli? Kim veli?
Yaşanan ekonomik kriz, geçim sıkıntısı, cinnet getiren insanlar, adaletsiz bir adalet sistemi ve daha birçok örnek var…
Her gün cinayetler artarken beni en çok ürküten çocuk cinayetlerinin artması…
Peki bunları yapanlar, toplumdaki birçok olumsuz tutum ve davranışları yapanlar,
Sokak köpeklerini uyutmayı teklif edenler ve onları destekleyenler…
Onlara deli mi diyeceğiz yoksa veli mi? Buyurun sizlerde düşünün…
MAHŞERİN ÜÇ DELİSİ
Tür: Komedi Aksiyon
Senarist ve Yönetmen: Hüseyin Eleman
Yapımcı: Cüneyt Ceylan
Yapım Şirketi: Film Bahçesi
Prodüksiyon: Katarsis Film
Görüntü Yönetmeni: Berk Tuğcu
Oyuncular: Başak Daşman, Mustafa Şen, Yüksel Ünal, Okan Koç, Çağdaş Yılancı, Efe Köse, Burcu Yazıcı, Yerkan Kahraman, Candaş Yılancı